Szerintem lesz legalább három gól ezen a német bajnoki mérkőzésen. Ezt leginkább azért gondolom így, mert játszani fognak egymás ellen mindkét csapat leggólérzékenyebb labdarúgói: az egyik oldalon ott lesznek a szerb Luka Jovic, a francia Sebastien Haller és a horvát Ante Rebic, míg a másik oldalon pályán lesznek a francia Alassane Plea, a német Lars Stindl és a belga Thorgan Hazard is. Mint látható, a német élvonalbeli meccsen azért a sok fontosabb légiós között azért található egy német focista is. (Valószínűleg "tévedés" történt...)

Azért egy kis ideig mégis volt némi fenntartásom is ennél a tippnél, hiszen mindkét csapatnál általában jól teljesítenek a kapusok (Kevin Trapp is, s a svájci Yann Sommer is), de végül már nem foglalkoztam ezzel, hanem inkább azzal, hogy mindkét csapatban annyi potenciális gólszerző van, hogy ha ezek a játékosok kihagyhatatlan helyzetbe kerülnek, akkor már ezeknek az előbb említett kapusoknak is mindössze csakis annyi lehetőségük maradhat, hogy néhány alkalommal kivegyék a labdát a hálóból.

Hiányzók tekintetében sem lesz veszélyes a helyzet, hiszen a hazaiaknál a spanyol Lucas Torro, a vendégeknél pedig a francia Mamadou Doucoure és a brazil Raffael sem tartoznak a pótolhatatlan játékosok közé. Persze, az igaz, hogy - főleg a vendégeknél - apróbb bajságok mégis lehetnek a hiányzásokból, de ezt azért talán valamennyire ellensúlyozni fogja az, hogy a házigazda Eintracht Frankfurt focistái némileg fáradtak lehetnek még a hétközi ukrajnai utazással járó Európa Liga-mérkőzés miatt, miközben a Borussia Mönchengladbach játékosainak nem kellett utazniuk sehova és ezáltal pihentebbek.

Engem még az is a gólokra való tippelésre buzdít, hogy a vendég Borussia Mönchengladbach kissé jobb formában van, mint a házigazda Eintracht Frankfurt. Hiszen ez akár azt is jelentheti majd, hogy a vendégek - elvileg - gólveszélyesebbek lehetnek. Talán. Ugyanis ez mellett még az is van, hogy az amúgy alapjáraton is gólveszélyes frankfurtiak kettő gólnál magasabb átlaggal szerzik otthon a gólokat. De, persze, a vendégek is bírják szerezni a gólokat idegenben.

Tipp: 2.5 gól felett.

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach: Gólok száma - Felett/alatt tipp