Ez a párosítás nem csak egyszerűen a görög élvonalbeli bajnokság nagy rangadóinak egyike, sőt még csak nem is Görögország fővárosának egyik jelentősebb városi derbijéről van szó, hanem a két legnépszerűbb görög focicsapat találkozója, a görögök Fradi-Újpestje. Ennek megfelelően várhatóan zsúfolásig - és picivel még azon is túl - telt ház fogja várni a csapatokat a félelmetes hangulatú Karaiszkákisz stadionban. Természetesen a remek hangulat és a balhé is egyaránt "benne van a pakliban", hiszen mégis csak görögökről van. Ahol az utóbbi években viszonylag gyakran függesztették fel a focibajnokság mérkőzéseit. Legutóbb vagy az egyik utóbbi alkalommal éppen azért, mert a PAOK tulaja pisztollyal rohangált a focipályán. Remélhetőleg ezúttal elmarad majd az immár szokásossá vált balhé, s csak a foci lesz főszerepben a görög labdarúgás egyik legjelentősebb összecsapásán.

Az teljesen biztos, hogy a szokásos helyi rivalizáláson kívül ezúttal a tét is hatalmas lesz. Már csak azért is, mert mindkét csapat dobogós és mindössze csak 5 pont a különbség van közöttük a hazaiak javára. Vagyis a 3. helyezett AEK Athén egy esetleges idegenbeli győzelemmel 2 pontra közelíthetné meg a már a Bajnokok Ligájában való szereplést biztosító 2. helyezett házigazda piros-fehéreket.

Az Olympiakosz a megszokottnál többet botlott a bajnokság első felében, s a 44 bajnoki címmel rekordbajnok gárda leginkább ennek köszönheti, hogy nincs az 1. helyen, hanem pillanatnyilag csak a 2. helyen van, s így az éllovas PAOK Szaloniki még - vagy, nézőpont kérdése: már - 9 pont távolságra van tőle. Ezen 9 pont 6 pontra való csökkentésében segíthet leginkább az AEK Athén elleni győzelem. Nyilván csak rövid ideig tarthat ez, már ha egyáltalán, és csak átmeneti lesz a dolog, hiszen ebben a fordulóban még nem játszott a listavezető PAOK, amelyik csapat várhatóan győzni fog az utolsó helyezett otthonában. Tehát inkább mégis arról lehet beszélni, hogy a kikötővárosi házigazda csapatnak azért muszáj győznie az AEK elleni meccsen, hogy a bajnoki címért zajló versenyfutásban tartani tudja a távolságot.

Ez olyan mérkőzés, ahol abszolút feleslegesnek tartok bármilyen egyéb másik információt a két együttesről, hiszen itt tényleg minden mellékes és csakis és kizárólag a pillanatnyi forma dönthet majd valamelyik csapat javára. Ha dönt és nem lesz döntetlen az eremény. Én hasraütés módszerével azt tippelem, hogy győzni fog a házigazda Olympiakosz.

Olympiakos Piraeus - AEK Athens: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp