Néztem én először a "2.5 gól felett" szorzóját is, ám láttam, hogy ez majdnem azonos a hazai győzelemmel, s mivel utóbbit biztosabbnak vélem, mint a legalább 4 gólról szóló tippet, hát, végül az lett a dologból, hogy a Bayer Leverkusen hazai győzelmét választottam tippemnek. Ugyanis valószínűbbnek tartom azt, hogy nyernek a "gyógyszergyáriak", mint azt, hogy legalább négy gól lesz ezen a német élvonalbeli mérkőzésen.

A hazaiaknál csak a finn Joel Pohjanpalo, a görög Panagiotis Retsos és Lars Bender lesznek kénytelenek pályán kívülről nézni a találkozót. Tehát a gólhelyzeteknél általában kiválóra vizsgázó Kevin Volland, Kai Havertz, a jamaikai Leon Bailey, a chilei Charles Aranguiz és Karim Bellarabi alkotta “ötösfogat” mindegyik tagja játszani fog a Fortuna Düsseldorf elleni találkozón. A hazai hiányzók közül csak Lars Bender kimaradása számít némileg jelentősebbnek, ám aggódásra egyáltalán nincsen ok, hiszen van megfelelő szintet képviselő helyettesítője.

A vendégeknél Diego Contento, Raphael Wolf, az eltiltott török Kaan Ayhan és a szintén eltiltott osztrák Kevin Stöger fognak hiányozni, míg Marcel Sobottka szerepeltetése egyelőre még kétséges. Náluk Kaan Ayhan, Kevin Stöger és esetleg Marcel Sobottka hiányzása okozhat majd problémákat.

Viszonylag jónak nevezhető formában van a vendég Fortuna Düsseldorf, ám szerencsétlenségükre az van, hogy az utóbbi fordulókban mutatottak alapján éppen a mostani házigazda Bayer Leverkusen számít a teljes német élvonalbeli liga legjobb formában levő csapatának. Ez bizony pech a vendégek számára. Ilyen az élet: ők is jó formában vannak, de azért mégis találtak maguknak ellenfélnek egy még náluk is sokkal jobb formában levő csapatot. Ez mellett bizony az még inkább csak terhet jelenthet a vendégek számára, hogy idegenben viszonylag gyengén szerepelnek és annyira egyre-másra kapják egymás után a gólokat, hogy átlagban 2 gól felett van az idegenbeli meccseken kapott góljaik átlaga.

Ez utóbbi dolog, valamint az, hogy jelenleg kiváló formában vannak a hazaiak, nekem most bőven elegendő arra, hogy a Bayer Leverkusen hazai győzelmére tippeljek.

Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp