A Milan szezonja nagyon felemás, még csak február, de volt itt minden mint a falusi búcsúban. Szeptemberben még lehetett bizakodni, mert a sokat bakizó Bonucci(cska) úgymond be lett cserélve Higuainra, aki papíron komoly upgrade lett volna a csapatnak. Más kérdés hogy nem vált be, fordulókon keresztül nem talált be, nem is jöttek a pontok. Gattuso szépen rendezte a Milan sorait, szervezett, küzdős brigádot kovácsolt össze még tavaly, kevés jobban védekező együttes van, de a gólszerzéshez, a sakk-mattig játszott támadásvezetésekhez "nem ért", így az argentín betlije miatt csak Suso vagy Calhanoglu villanásaira támaszkodhatott. Csak azért maradtak még versenyben a BL-helyekért, mert a Roma és az Atalanta is gödörben volt a bajnokság egyes periódusaiban, gyanús hogy Gattuso állását is ez mentette meg, pedig állítólag már nem sok kellett volna a menesztéséhez.

Na de a januári mercato csodát tett, Higuain a Chelsea-hez ment, és helyére Piateket igazolták le. A lengyel támadó bő fél éve még a polák ligában rúgta a bőrt, karrierje beindulását jól jelzi, hogy a Genoa akkor 4 millát rakott le érte az asztalra, most mint gólkirályjelölt, közel tízszeres pénzt ért a milánói klubnak. Nem sokat vacakolt a beilleszkedéssel, első meccsén amin kezdett duplájával kiejtette a Napolit az olasz kupából, majd a következő három mérkőzésén további négy gólt szerzett. Hihetetlen a pali, nagyon érzi a kaput, mindkét lábbal és fejjel, közelről és távolról is veszélyes, és akadnak igen látványos találatai is, mint például a legutóbbi. És ez az egy ember megoldotta a jó öreg Gennaro minden problémáját. A Donnarumma vezette fal jól működik, már csak egy ilyen gólszerző kellett, aki a semmiből is betalál. Az eredmények elkezdtek jönni, pedig sorjáztak a rangadók, a római pontszerzés után az Atalantát idegenben gyepálták el.

Az Empolival kapcsolatban hallgatag maradok, mert nem sokat láttam őket, ha pedig mégis egy olyan meccset néztem amin ők voltak a szenvedő fél, akkor nem tettek rám komoly benyomást. Kiesés ellen küzdenek, tipikus olasz együttes lévén a bentmaradáshoz szükséges pontokat hazai pályán igyekeznek beseperni, idegenben viszont jön a pofon. Nem is kevés és nem is kicsi, a legrosszabb idegenbeli mérleggel bírnak, több mint két gólt kapnak meccsenként házon kivül. A Milan bombaformában, önbizalommal teli, míg az Empoli statja önmagáért beszél. A Lazio az EL-re szépen rápihenve, ráadásul Immobile nélkül is zökkenőmentesen verte őket két hete, erőfelmérőnek számomra jó meccs volt. A tipp az egygólos siker esetén sem vesztes, de bízom Piatekben (akinek a gólját is tenni kell, nincs mese).

AC Milan - Empoli: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp