Húúú, bevallom, hogy jól megnézem a két csapat H2H meccseit, látok egy rakás undert, aztán jól felhozom indokként. Aztán jól megnéztem, és mit látok? Csupa over mindenhol. De valami brutális, a 10 egymás elleni NBI-es meccsükből egy volt olyan, ahol nem jött a mindkét csapat lő gólt opció. Aztán a 10-ből kettő volt underes meccs, de azokon is esett 2-2 dugó.

Szóval ezek után mindennel alá lehet támasztani a tippemet, azaz a 2,5 undert, de a közelmúlt statisztikájával aligha.

A Mezőkövesd 8. helyen áll a tabellán 29 ponttal, a Paks együttesének 30 pontja van, így épp a Kövesd előtt van a tabellán. A két együttes 5 és hat pontra van a kieső zónában lévő Várdától, de vélhetően mindkettő tudja, hogy a Várda a Vidihez látogat, ahol jó eséllyel nullázik. Így én azt hiszem, hogy jelen esetben talán mindkét együttes elfogadna egy-egy pontot.

Aztán én érvként hozom fel az under mellett azt, hogy mindkét együttes játszott az MK-ben is, mindkét együttes 10-10 nap alatt tolt le 4-4 meccset, az meg ki tud venni a csapatokból, én nem hiszem, hogy olyan sok lendület maradt bennük.

Tényleg mindkét együttes tud overezni becsülettel, de a Paks Csertőivel racionális focit játszik, Kuttorral a Zsóry szintén a stabilitásra alapozza játékát. Legfontosabb a bennmaradás, ahhoz meg sok kicsi sokra megy alapon egy-egy pont is jól jön. Ha jól tudom, Kuttor és Csertői anno játszott együtt Győrben, edzőként, játékoskánt is ismerik egymást, egymás gondolatait. Kikapni egyik fél sem szeretne, és igazából ahogy én nézem, bár messze még a bajnokság vége, azért a két kupameccsel is tarkított eseményekben dús másfél hetes időszak után én nem nagyon látok három gólt (vagy többet) most ebben a párharcban. Kuttor védő volt, Csertői kemény középpályás, ilyen meccset várok, keményet, de kevésbé gólgazdag találkozót

Mezőkövesd - Paksi SE: Gólok száma - Felett/alatt tipp