Kaliforniába költözött a teniszvilág, Indian Wellsben a férfiaknak (masters) és a nőknek (premier mandatory) is rangos tornát rendeznek. Utóbbiak előrébb járnak, a kiemeltek ma, a második fordulóban csatlakoznak, kérdés hogy jól járnak-e az erőnyerők az extra pihenővel?

Ostapenko rossz formában van, ez nem is lehet vita tárgya, stabil top 20 körüli helyezését egy-két extrém jól sikerült tornának köszönheti egy ideje, lásd anno a Roland Garros amit megnyert, jelenleg pedig a wimbledoni elődöntőjéből és a miami döntőjéből él. Ismerjük a stílusát, a WTA egyik legaggresszívebben támadó játékosáról van szó, de ha nincs meg az önbizalom, a nyugalom, és az egészség, félszáz ki nem kényszerített hiba egy rövid meccsen sem lehetetlen a számára. Az önbizalom nyilván nincs meg, nagy ritkán tud nyerni, legutóbb Dubajban Brady 4-4 után törte meg és onnan játékost sem nyert a lett. Nyugodt sem lehet, ha nem pótolja a kieső pontokat a két most következő nagy tornán, akkor rengeteget fog visszacsúszni. Akkor játszik a legjobban amikor teher nélkül, laza kézzel üthet, ez most nem az a helyzet. A fizikuma sem az igazi, többször ápolták a hátát mostanában, amit sokan a rémes adogatómozdulatnak tudnak be, ami minden tekintetben rossz, mert a kettőshibákat is szórja (az anyja a mestere :)). Visszatérve a Brady meccsre, ott egyetlen adogatást tudott hozni, azt is bréklabdákról. Nem csak azért emelem ki folyamatosan azt a mérkőzést, mert az volt az eddigi utolsó Ostapenkónak, hanem azért is mert az akkori dubaji időjárás hasonló az ittenihez. Meleg, száraz, ugyanakkor ami zavaró, hogy nagyon szeles, ami egy ilyen aggresszív ütőnél visszaüthet. Ráadásul erőnyerőként még csak edzésen tapasztalta ezt, mire elkezdi érezni a borítást és a körülményeket, valószínűleg vége a meccsnek.

Shuai Zhang viszont játszott már egyszer, azt a Kuzmovát verte könnyedén, aki Dubajban nagyot ment, de Aucklandben is volt egy elődöntős szereplése, messze jobb éve van mint a lettnek. A kínai is pazar formában van, ráadásul sokat lendített rajta a GS-győzelem is(Babosék ellen Melbourne-ben). Türelmes, jó lábmunkával és ésszel megáldott szívós játékos az ázsiai, borzasztó match-up (pláne ilyen szeles körülmények között) egy nem egészséges Ostapenkónak. Jelenának folyamatosan porolnia kell a vonalakat ha itt szettet akar, ezt sajnos nem sokszor láttuk az utóbbi időben.

Shuai Zhang - Ostapenko, Jelena: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp