Bosznia derűsen készülhet az EB-selejtezőkre. Prosinecki vezetésével a Nemzetek Ligájában megnyerték „B” divíziós csoportjukat, így az új sorozatban a legjobbak közt vehetnek részt. Kedvező a csoportsorsolásuk is, bátran kijelenthető, hogy az olasz válogatott mögött, ők az első számú favoritok a második pozícióra. Teljesen más szintet képviselnek az örmények, nézzük a részleteket!

Szarajevóban szombaton megteheti első fontos lépését Bosznia-Hercegovina labdarúgó válogatottja egy újabb világverseny felé. Legutóbb a 2014-es vb-n szerepeltek Dzekóék, most viszont adott az újabb esély. A csoportban az egyaránt harmatos finn és görög válogatott az „ellenfél”, tőlük -nyugodtan kijelenthetjük (éreztük a bőrünkön)-, pont nem kell tartani! Megfelelő minőségi játékos anyag is a horvát legenda rendelkezésére áll! A Roma centerén túl, egyre jobb lesz a Juve fiatal sztárja Pjanic, ismerősen cseng Besic neve is ugyebár… a védelemben pedig a Hoffenheim és a Genoa alapemberei egészíthetik ki egymást, azaz Zukanovic és Bicakcic. A többiek is stabil kezdők klubjaikban - ,s nem is akárhol: Krunic az Empoliban, a Standard Liege-ben Cimirot, Visca a Basaksehir-ben, Gojak a Dinamo Zágrábban, Nastic az Oostende együttesében. Adott egy alapmag, aki a nemzetközi foci világában folyamatosan játékban van. Itt látható, hogy nem egy emberes (Dzeko) csapat a bosnyák válogatott, így Prosinecki teljes nyugalommal tekinthet előre! A cél a szombati kötelező győzelem abszolválása, látva az ellenfelet nem kell aggódnunk a tét miatt!

Az örmények a „D” ligában tengődtek ’18 őszén és ott is ragadtak. Nem csoda, hiszen hazai pályán kikaptak Gibraltártól és Lichteinsteinben (2:2) csak az utolsó pillanatokban tudtak egyenlíteni. Gyulbudaghyants (ne kérdezzétek, hogy kell ejteni) mester együttese vélhetőleg pofozógép lesz a „J” jelű csoportban. Mkhitaryan végett teljesen nem fogalmatlan azért a válogatott, de egy fecske nem csinál nyarat, ráadásul az Arsenal sztárja épp felépülget sérüléséből. A többiekről túl sokat nem érdemes beszélni általában az örmény ligában rúgják a bőrt. Néhányan valódi perememberek klubjaikban, pár perces szezonbeli szerepvállalással: a regensburgi Adamyan a kivétel, ő stabil játékosnak számít a Bundes kettőben, de a Chicago Fire támadója Movsisyan, vagy az orosz élvonalbeli Ural csapatában tengődő Haroyan neve hallatán nem csettintgetnek a scout-ok.

Látható a fentiekből, hogy ég és föld, két, vagy több világ választja el egymástól a két válogatottat. Nem is értem a feldobott szorzót, hát lecsapok rá, és sok szeretettel ajánlom fogadótársaimnak is a tippet!

Bosznia és Hercegovina - Örményország: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp