Lesajnált helyzetben van Olaszország válogatottja, nyögve-nyelős meccsek, kihagyott vb, lelötyögött NL. A transfermarkt szerint több mint 800 millió euróra taksált keret, vélhetőleg ki fog jutni az Európa-bajnokságra. Aktuális ellenfelük a Nemzetek Ligája csoportot kárunkra nyerő finnek még reménykedve kelnek útra Udinébe.

Amikor nagyon kellett Lengyelországban az utolsó pillanatokban nyert a Roberto Mancini által gardírozott Azzurri. Óriási kudarc volt, a svédek elleni vb-pótselejtezős kiesés, válaszként az olaszok csapatépítésre feláldozták az NL-t. Két rutinos róka megadja az „új” csapat, szokásos nemzeti jellegét: Chiellini, Bonucci, a többiek viszont a legjobb labdarúgó éveikben lévő 25-29 közötti fejlődni tudó profik, többnyire top csapatokból. Egy raklapnyian vannak ezért felsorolni talán nem is érdemes őket, de a posztokat lefedve: Insigne-Verratti-Jorghino-Florenzi tengelyben bátran lehet gondolkodni. A kapuban a még mindig csak 20 éves Donnarumma utóbbi négy tétmeccsén csupán két gólt kapott. Működik tehát a védekezés, nem hiszem, hogy finn támadók gondot tudnak okozni az olaszoknak!

Nagyon megmutatta gyengeségeit nyelvrokonunk válogatottja a mieink elleni páros meccsen. Finnországban legalább döntetlenre jó volt a Rossi csapat, míg Budapesten teljesen fogalmatlan volt Markku Kanerva együttese. A napnál is világosabb, hogy a Nemzetek Ligája csoportot, inkább a magyar válogatott bukta el, mintsem a finn megnyerte. Mindenesetre vélhetőleg jön majd Pukkival a stabilan játszott 4-4-2, amelynek a legnagyobb problémája a csapatrészek közötti távolság. Idővel egyre több hibát vét majd a vendégcsapat, és a fizikálisan és taktikailag/technikailag képzettebb olaszok büntetnek majd!

Nem lesz könnyű, diadalittas hazai győzelem. Azt hiszem, hogy ezt már megszokhattuk Itália válogatottjától az elmúlt évtizedekben. Mégis azt gondolom, hogy a selejtező sorozat elején be fogja húzni a meccset a jobb erőkből álló Mancini-csapat. Lehet, hogy unalomba fullad majd az első 60 perc, de a végén az olaszok neve mellé kerül a három pont, mert jobb játékosok alkotják aktuális ellenfelénél!

Olaszország - Finnország: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp