Elég rút képet fest az E-jelű ötös, Magyaroszág már el is foglalta az őt megillető pozíciót. Sajnos utolsó, ami persze egy meccs után nem mérvadó, de közel sem biztos, hogy lesz feljebb. Szlovákiában sajnos a kapura nem igazán voltunk veszélyesek (legalábbis amíg el nem szunyókáltam, mert a statot visszanézve annyira nem is játszottunk alárendelt szerepet), a hazaiak pedig nem játszottak űrfoci, azért lőttek kettőt, volt kapufájuk, szóval talán még az sem túlzás, hogy simán nyertek.

Horvátország ráhozta a szurkolóira a frászt, az azeriek vezetést szereztek, aztán sziszifuszi munkával Modricék azért behúzták a meccset. Mezőnyben nagyon extrém fölényük volt, és bár nem láttam a meccset, azért 13-2-es szögletarány, vagy a lövések száma mind azt jelzi, hogy 4-1, vagy 5-1 is lehetett volna. A horvát csapat erejét azért jelzi, hogy padon is olyan játékosok kaptak helyet, mint Brozovic vagy Rebic, akik top bajnokságokban edződnek, de említhetném Rogot, Brdaricot, stb...

Igazából Szlovákia ellen súlytalanok voltunk, és bár bevallom, a 2. félidőben picikét bealudtam (öcsém rúgott belém a 2. gólnál) de az első félidőben azért Dubravkát nem igazán izzasztottuk meg, az tuti, arra még emlékszem.

Horvátország megint nem fog beleadni 100%-ot, szerintem úgy vannak vele, hogy ebben a csoportban azért a top2 csak összejön. Valószínűleg minket és az azerieket oda-vissza verni akarnak, és akkor tényleg nagy bajuk nem lehet. Rebic ellenünk biztos kezd, ami elég nagy probléma. A középpálya elég labdabiztos Modric-csal és Rakitic-csel, nagyon dekoncentrált játék kell tőlük, hogy esélyünk legyen. Szerintem a hazai pálya sem biztos, hogy előny, még nagyobb a nyomás, benne lesz a srácokban, hogy ha jön egy-két hiba, kapnak hideget-meleget, söröspohár dobásban tök jók vagyunk, simán el tudok képzelni majd egy ismételt üreskapus meccset. Egyetlen esélyünk van, ha a horvátok nagyon lenéznek, de talán pont az azeri gól ébresztette rá őket, hogy jobb az nekik, ha ők vezetnek, és nem az eredmény után futnak. Kockáztatni megint nem fogunk, és félő, hogy náluk megint villan valamelyik klasszis előbb-utóbb. Talán egy remi összejöhet, de a Szlovákia elleni meccs előtt is ezt mondtam, aztán mi lett a vége. Nincs igazi karakterünk, Balázs már nem az, csak egy a sok közül, nincs egy Gera, egy vezér, nincs Juhász, aki vezér a védelemben, Szalai többet színészkedik, mint Neymar, szóval egyelőre képtelenségnek tartom, hogy ez a tipp elmenjen. Lehet, hogy nem jön, de elmenni nem fog.

Magyarország - Horvátország: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp