A hazai gárda azon 5 együttes közé tartozik, amelyek a romániai élvonalba való feljutásért küzdenek, míg a vendég aradiak pedig a középmezőnyben vannak, s ha nem csinálnak valami nagy hülyeséget a hátralevő fordulókban, akkor nem lesznek kiesési gondjaik. Az 55 pontos házigazda Academica Clinceni jelenleg az osztályozót jelentő 3. helyen van, s mindössze 1 ponttal van lemaradva a 2. helyezett Universitatea Cluj (a "magyarellenes" kolozsvári csapat) mögött és 3 pontra van az éllovas Sportul Snagov együttesétől, míg az UTA Arad jelenleg 35 ponttal a 8. helyen van. Első látásra úgy tűnhet, hogy a 8. helyezett vendégcsapat jónak nevezhető helyen van, ám az az igazság, hogy csalóka a dolog, mert előre nem érdemes tekintgetnie, hátra viszont annál inkább, hiszen most még nincsenek kiesési problémái, ám 1-2 "furcsa" eredményű mérkőzés után már gondban lehet az aradi csapat.

A hazai együttesnek minden oka megvan arra, hogy nyerjen, s így bizony én érdemesnek tartom arra, hogy a győzelmére tippeljek. Főleg annak tudatában vélem úgy, hogy megéri a kockázatot a dolog, hiszen a hazaiak motiváltsága mellett még az is sokat számíthat, hogy a hosszú utazások esetében a repülőzéshez szokott aradiak ezúttal buszozni fognak a Bukaresthez közeli településre. Az Arad-Clinceni távolság közel 600 kilométer, ami magyarországi viszonyokhoz hasonlítva ugyebár azt jelenti, hogy többet fognak utazni, mint teljes Magyarország széltében, s például Miskolcról az ausztriai Linzbe buszoznának meccset játszani. Autópálya nincs (vagy nagyon kevés, attól függően, hogy merre mennek), nagy forgalom viszont igenis van, tehát joggal lehet azzal számolni, hogy a vendég aradiak majdnem a teljes szombati napot buszozással fogják tölteni, majd pedig a vasárnap déli órákban egy olyan ellenfél otthonában fognak focizni, amelyik csapatnak nagyon szükséges mindhárom pont.

A feljutásért küzdő házigazda Academica Clinceni legutóbb tavaly októberben szenvedett vereséget hazai pályán, s azóta a győzelmek mellett mindössze egyetlen egyszer játszott döntetlent. Sőt, az Academica Clinceni a teljes eddigi másodosztályú bajnokságban is csak mindössze 2 alkalommal kapott ki otthon és mindkétszer csak feljutásért harcoló együttesek ellenében bukott, s az eddigi 12 mérkőzésen mindössze csak 7 gólt kapott hazai pályán. Amennyiben a némileg szerényebb idegenbeli mérleggel rendelkező aradi csapat nem rukkol majd elő egy kiválóan jó teljesítménnyel, akkor problémáktól mentes lehet a hazai győzelem.

Academica Clinceni - AFC UTA Arad: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp