A címvédő amerikainak remek napja volt tegnap, megverte Edmundot, majd kiesett az ágáról Djokovic. Biztos hogy jobban járt?

Tavaly nagyszerű játékkal nyerte meg egyetlen Mastersét, karrierje csúcsára ért. Végig transzban volt, a szervái érinthetetlenek voltak, a közönség a győzelmekbe hajszolta. Azóta sem sikerült megközelíteni azt a formát, idén is több kínos pofonba szaladt bele. Az okokat lehetne sorolni (természetes hullámvölgy a nagy siker után, öregedés, első gyermek születése, legjobb barátjának halála stb), de mélyebben belemenni felesleges, elég a tavalyi teljesítményt összevetni az ideivel hogy látható legyen a visszaesés. Egy éve az első fordulót követően senki sem tudta brékelni, pedig próbálkozott az akkor új Djokovicnak kikiáltott, remekül fogadó Chung, és három akkori top tízes, Del Potro, Cilic és Sascha Zverev is. Ehhez képest idén Ramos és a sérüléséből felépült Edmund is el tudta venni az adogatását, ráadásul mindkettő ellen megingott amikor le kellett zárni egy-egy szettet. A helyszín sem a régi már, a Miami Open ugye elköltözött (szóval már a hangulat sem a régi), és a borítás is borzasztó lassúnak tűnik, alighanem ez is közrejátszik ebben. Az itt látott Isner döcög rendesen, engem nem győzött meg arról hogy most képes lenne topjátékost verni.

Márpedig Djokovic hiányában is az jön, sőt. A szerb láthatóan alulmotivált, egyértelmű hogy a GS rekord lebeg a szeme előtt, arra gyűjti az erőt. Bautista sokkal éhesebb a sikerre, idén ráadásul nagyot lépett előre, már elhiszi magáról hogy bárkit megverhet. Ez korábban nem volt így, de az hogy pár hónap alatt kétszer is megverte a világelsőt (plusz Wawrinkát, Murray-t és Cilicet is), óriási energiákat szabadított fel benne, nem kérdés hogy a következő (abszolút reális) cél egy Masters. A januári hónap egészen pazarra sikerült, és ugyan egy betegség visszevetette Szófiát követően, most ismét egyben van. Tegnap gyengén kezdett, de az esőszünetet követően mintha kicserélték volna, sokkal aggresszívebben játszott, és látszott rajta hogy elhiszi hogy fel lehet állni a padlóról.

Szerintem mentálisan sokat lendített rajta a szerb elleni nagy győzelem, a fizikumával soha nem volt gond, ez a salakra hajazó borítás és a klíma neki kedvez, ilyen körülmények között ha labdamenetekre készteti Isnert, egyértelműen ő tűnik esélyesnek. Az irodák nem nagyon tudják mi van, sok helyen 1.6-1.7 körül jött ki a spanyol, majd beállt 2 fölé (pinnacle-n 2.2 -on kezdett), és azóta is folyamatosan ingázik, de egál körül van. Szerintem ez egyáltalán nem 50-50 meccs, így van ebben érték, az igazi ajándéknak viszont a spanyol szettje tűnik.

Bautista-Agut, Roberto - Isner, John: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp