A nemzetközi kupaindulás leosztásának szempontjából fontos találkozóval zárul az olasz A-osztály 29. fordulója. A jelenleg harmadik helyen álló milánói Internazionale fogadja a hetedik helyezett római SS Lazio csapatát úgy, hogy már a forduló eredményeinek tudatában játszanak majd a csapatok.

Az Internek nem biztos, hogy jól jött a kéthetes szünet, mert egy meglepő Cagliari elleni vereséget követően két magabiztos győzelmet aratott, ráadásul az utolsót a városi rivális az AC Milan ellen. Az ott mutatott játékuk feljogosít bennünket arra, hogy valami hasonlót várjunk tőlük most is. Továbbra is kérdéses a csapat leggólerősebb játékosának Mauro Icardinak a játéka, de sokak véleménye szerint nem is nagyon hiányzik a csapatból. Nélküle is tudták hozni a győzelmeket és a csapatjáték sokkal jobban funkcionált nélküle, mint vele. Icardi hiánya miatt a gólok elmaradásától sem kell tartanunk, mert a Perisic, Martinez, Politáno trió bármikor képes megadásra kényszeríteni az ellenfél védelmét. Ráadásul a mostani vendégeikre abszolút nem jellemző, hogy élcsapattól kapott gól nélkül távozzanak.

Igaz az sem jellemző a római alakulatra, hogy bárki ellen bárhol ne tudnának szerezni egy gólocskát. Kontrajátékuk kifejezetten eredményesen működik és erősíti a tippünket, hogy a legutóbbi öt idegenbeli találkozójukon rendre szereztek gólt. A csapat gólvágója Ciro Immobile letöltötte eltiltását, így játékra kész. Benne mindig benne van a gól lehetősége, de ha neki nem menne a játék, akkor a középpályáról Alberto, Lulic vagy Milinkovic-Savic bármikor ki tudja segíteni.

Remélem egy gólgazdag, izgalmas meccsen realizálódik a tippem.

Inter - Lazio: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp