Nagyon-nagyon fontos mérkőzés vár a házigazda londoniakra, ugyanis egy győzelemmel két legyet üthetnek egy csapásra: egészen a dobogó harmadik fokára léphetnek előre és - nyilvánvalóan - Bajnokok Ligája-szereplést jelentő helyezésre kerülhetnek. Ráadásul ezt a számára kivételesen jó alkalmat éppen az "ősi ellenség" Tottenham Hotspur csapatának köszönheti az Arsenal. Ugyanis vasárnap az történt, hogy a Liverpool FC otthonában játszó Tottenham egészen a 90. percig tartotta az 1-1-es döntetlent, ám akkor a belga válogatott labdarúgó Toby Alderweireld egy szerencsétlen mozdulattal öngólt szerzett és 2-1-re győzött a liverpooli együttes. Ez az eredmény azt jelenti, hogy továbbra is 61 pontja maradt a Tottenham csapatának, s a jelenleg 60 ponttal 5. helyezett Arsenal a Newcastle United elleni győzelemmel megelőzheti az egyelőre még dobogós londoni riválisát és a Tottenham Hotspur, valamint a Manchester United együtteseit megelőzve előreléphet a 3. helyre.

A hazaiaknál tehát igencsak jelentős tétje van ennek az Arsenal - Newcastle United angol élvonalbeli találkozónak. Ilyenkor még az sem számíthat Londonban, hogy az uruguayi védekező középpályás Lucas Torreira eltiltott és valószínűleg még Danny Welbeck, Hector Bellerin és Rob Holding sem játszat. Unai Emery londoni menedzsernek muszáj lesz megtalálnia azokat a játékosokat, akik győzelemre vezérelhetik az Ágyúsokat. Nincs mese, mindenképpen győzni kell!

A vendégeknél az eltiltott svájci Fabian Schär, valamint Sean Longstaff és Robert Elliot nem fognak szerepelni a csapatban. És valószínűleg Jamaal Lascelles sem fog játszani. Vagyis egy kapus, két hátvéd és egy középpályás nem állhat a spanyol menedzser Rafa Benitez rendelkezésére.

A londoniak jó hazai teljesítményét az is jelzi, hogy az Arsenal megnyerte a legutóbbi 9 hazai bajnoki mérkőzését, míg mostani ellenfeléről az árul el sokat, hogy az Arsenal az utolsó 12 mérkőzésből 11-et nyert a Newcastle ellenében. Nagyon sok egyéb másik adat is mind-mind az Arsenal hazai győzelmét "vetíti" előre, de én feleslegesnek tartok bármi mást lejegyezni azon kívül, hogy ezúttal tényleg annyira hatalmas a tét a hazaiak számára, hogy egyszerűen nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy ne nyerjenek.

Tipp: győz az Arsenal.

Arsenal - Newcastle United: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp