Ez a lehető legteljesebb mértékben szubjektív tipp lesz, ugyanis nagyon szeretném ismét a Bajnokok Ligájában látni szerepelni az AC Milan csapatát. Drukkolok és szorítok a milánóiaknak, hogy sikerüljön a dolog, ezért tehát számomra teljesen természetes, hogy ezen az AC Milan - Udinese olasz élvonalbeli bajnokin a hazaiak győzelmére fogadok. Már csak azért is, mert egészen egyszerűen feledhetetlen az 1980-as évek végének és 1990-es évek elejének korszakalkotó csapata. Tudom, ez utóbbi dolog az én magánügyem és semmi több, de hát akkor is ez van...

Jelenleg az van, hogy az 51 pontos AC Milan az éppen még BL-szereplést érő 4. helyen van, ám most már nagyon kell ügyelnie, hiszen "lőtávolban" van három másik együttes: az egyaránt 48-48 pontos Lazio és Atalanta, valamint a 47 pontos AS Roma. Természetesen egyáltalán nem eshettek jól a milánóiaknak az utóbbi két mérkőzésen elszenvedett vereségek (Milan - Internazionale 2-3 és Sampdoria - Milan 1-0), ám ezeken már nem érdemes keseregni, hanem előre kell tekinteni, ismét reményekedni és - ami még fontosabb - újra győzni kell.

Az azért mindenképpen bizakodásra adhat okot az AC Milan játékosainak, hogy a vendég Udinese mostanában jobbára csak a középcsapatok vagy a hozzá hasonlóan kiesőjelöltek ellenében bír nyerni (Udinese - Bologna 2-1, Udinese - Genoa 2-0) és az AC Milanhoz hasonlóan a Bajnokok Ligájába igyekvő együttesek ellen sima vereségeket szokik szenvedni (Juventus - Udinese 4-1, Napoli - Udinese 4-2). Amennyiben tovább fog folytatódni ez a dolog, akkor az Udinese ellen várhatóan könnyedén nyerni fog az AC Milan.

Mindössze csak Giacomo Bonaventura marad majd ki a milánói alakulatból, mindenki más egészséges és bevethető az udinei együttes elleni találkozón. Megfelelő alkalom lehet ez a meccs arra is, hogy a korábban "beindult" középcsatár, a lengyel Krzysztof Piatek tovább szaporítsa góljainak számát, de talán még arra is alkalom és lehetőség, hogy a török Hakan Calhanoglu, a spanyol Suso vagy a brazil Lucas Paqueta is gólt szerezzen.

Tipp: győz az AC Milan.

AC Milan - Udinese: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp