Ereszt már a Getafe-lufi, amit mocsok nagyra fújtak, szóval még mindig óriási. Viszont egyre kisebbre zsugorodik, és én személy szerint kizártnak tartom, hogy a top4-es pozíciót végig meg tudja tartani. Ettől függetlenül kisebb csoda így is a madridi együttes teljesítménye, de mondjuk a spanyol fociak úgy egyben nem feltétlenül jönne jól egy Getafe BL-indulás, akkor már inkább a Valenciát kell 'helyzetbe hozni'.

A Getafe ippenhogy verte a Huescát, aztán iksz a Betis ellen, majd legutóbb zakó otthon a Leganés ellen. Most hétközi meccs, utazással együtt, irány Katalónia, és tényleg ott a lék a hajón, ami miatt süllyedésnek indult az egység. Ugyanakkor bármi történjék, egy mai remi után még így is ott lesz a csapat a 4. helyen.

Az Espanyol nem igazán lehet nyugodt, hat pont választja el a kieső zónától. Játszik még az Atletivel a nagyok közül, azt mondjuk otthon, de lesz nagyon fontos meccs például a Celta ellen, igazi hat-pontos összecsapás, szóval a bennmaradáshoz a pontokat bőszen csipegetni kell.

Két stabil csapat, egyik sem ontja a gólokat. Az Espanyol kb meccsenként egy dugóra van kalibrálva, majdnem ennyi is az átlaguk, de a Getafe sem szórja azért ipari mennyiségben a gólokat. de utóbbi nem is kap, egy góllal még kevesebbet is kapott, int az élen álló Barca! A Leganés és a Valencia ellen be sem találtak Matáék, szóval kezd fogyni a szufla, én úgy érzem. Fárad a Getafe, fizikálisan is, fejben is. A stabilitás még megmaradt, de a lőtt gólok már elmaradoznak. A két együttes uccsó 6 meccse a Cornellában underws volt 2,5-ös line mellett, én azt hiszem, a széria most sem szakad meg. Én 0-0-ra tippelek, egy jó kis remivel abszolválják a hétközi fordulót, legalábbis szerintem, de ha 1-0, vagy netán 0-1, nekem az is nagyon megfelel az underhez.

Espanyol - Getafe: Gólok száma - Felett/alatt tipp