Az Eibar csapata a hétközi fordulóban a Rayót fogadja, és ha minden a tervek szerint alakul, kb a bennmaradást is bebiztosítja. Mondjuk ezt a Rayo aligha írná alá, a vallekasiak a kiesés ellen küzdenek, és elég kellemetlen pozícióban, az utolsó előtti helyen tanyáznak.

Az Eibar 36 pontjával egyelőre biztonságban van, de mocskosul kemény a csapat sorsolása. Hátra van még a Barca, Real Madrid, Valencia, Atleti elleni bajnoki, utaznak a Villarrealhoz is. Játszanak a Huescával, ami csak papíron néz ki könnyűnek, szóval kis túlzással a hátralévő meccsek közül talán ez a legkönnyebben nyerhető. Viszont a baj nem kevés, hisz a védekező játékosokból deficit van. A bongyor Cucurella, aki előrejátékban is sokat segít eltiltott, az ütköző Diop sérült, ahogy Bigas és ARbilla sem egészséges. Nem is az a gond, hgy nem lesz ki a létszám, de az tény, hogy rotálni nem nagyon tud majd Mendilibar mester. cucrella kiesésével mindkét szélen kényszer szélső védő játszik majd, és ha megnézzük, az Eibar azért nyeli a gólokat mostanában becsülettel. De elöl azért nincs gáz, minden pengés és gólképes játékos bevethető. Hétvégén a Real Madridhoz mennek, ahol azért biztos játszanak majd egy nagyot, de főleg akkor lesz jó a hangulat, ha most nyernek. Ezt a meccset valahogy hozni kell, de nagyon orrmotoros az Eibar. Már eleve az, de így, hogy négy fontos védekező játékos nem bevethető, méginkább annak tűnik.

A Rayo ezt használhatja ki, egy gól erejéig mindenképp. Kell is a gól, a gólok a Rayo együttesének, másképp győzni nem nagyon lehet. viszont a Rayo is szenved, ami a védekezést illeti, utolsó 8 meccsén rendre kapott gólt. Utolsó két idegenbeli meccsén 3-1-re, előtte kétszer 2-1-re kapott ki idegenben. Én most is el tudok képzelni hasonlót, elnézve az Eibart, ezt a meccset az a csapat nyeri majd, amely több gólt lő, de egy-egy dugót mindkét csapatban érzek, sőt talán többet is!

Eibar - Rayo Vallecano: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp