A legjobb férfi teniszezők pihennek a héten, de a nők nem, Charlestonban, egy komoly tradíciókkal rendelkező Premier tornán kezdték meg a kemény és salak borítás közti "transitiont" (az európainál gyorsabb zöld salakon). A mezőny erős, így elég jó párosítások vannak már most, a mai nap csemegéje ez a Puig-Kenin lesz.

Monica egy nagyon jó játékos, pazar (feneke... hupssz) tenisze van, kár hogy ritkán tart belőle bemutatót. Rió és az olimpiai arany óta nem gyakori hogy össze tudja tenni a játékát, pedig annak már két és fél éve. Az aggresszív támadó játéka nagyon látványos, de ha nincs jó passzban rossz nézni, kb mint Miamiban. A számára kedvező körülmények ellenére a juniorkorú Xiyu Wang oktatta. Itt az első fordulóban leamortizálta Erranit, de az olasz adogatása továbbra is vicc, konkrétan az első szervái felére gyilkos ritörn jött, mintha edzett volna Puig, túl ne értékeljük.

Kenin idén robbant igazán, a topjátékosokat szorongatja (de Andreescut verni tudta, idén ez csak három játékosnak sikerült), döntőzött, tornát nyert, top ötvenes lett, mindezt húsz évesen. Hasonló típusú teniszező mint Puig, nagy ütő, de sokkal okosabb, taktikusabb, nagyon jól használja a drop shotjait, és fejben is sokkal inkább egyben van. Az első fordulóban ő is egy elitbe visszatérni igyekvő játékost vert, Lisickit, csak sokkal nehezebben. A német a legerősebben ütő nő a mezőnyben, nem csoda hogy dominálni tudott, de az amerikai pókerarccal tartotta magát, ahogy ő mondta, nyugodt maradt, és Sabine el is fogyott.

A türelem kifizetődő lehet a hangulatember Puig ellen is, nagyobb harcos Kenin és olyan trükkök vannak a tarsolyában amikkel kimozdíthatja ellenfelét a komfortzónájából. Ősszel találkoztak már, akkor a Puerto Ricó-i nem volt rossz formában, két szokatlanul jól sikerült torna között Quebecben kapott ki nagyon simán 6-3, 6-1 -re, és azóta Sofia csak jobb lett. Szerintem van érték benne a szorzóban, úgy is hogy nők.

Puig, Monica - Kenin, Sofia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp