Kedden otthonában bukott az AC Milan, amelyik gárda csak 1-1-es döntetlent bírt játszani az Udinese csapatával, s ezt a megingást használhatja ki a jelenleg 48 ponttal 6. helyen álló, de a Bajnokok Ligájában való szereplésre pályázó Atalanta Bergamo. A pillanatnyilag 4. helyezett milánói csapatnak 52 pontja van, ezért egy esetleges győzelemmel az Atalanta 48-ról 51-re növelhetné pontjainak számát, s továbbra is harcban maradhatna az egyik BL-es helyért. Ez már csak azért is így lehetne, mert az AC Milan mellett a másik milánói együttes, az Internazionale is egyelőre csak 53 pontos.

Mindössze annyit kell tenniük a bergamóiaknak, hogy ha már az AC Milan volt olyan kedves és ajándékozott nekik egy esélyt a Bajnokok Ligájában való szereplésre, akkor mindössze csak "értékesíteni" kell ezt a dolgot, győzni kell hazai pályán a Bologna ellen, s ha ez megtörténik, akkor tovább folytatódhat a nagyon sok pénzért való küzdelem.

Ez már csak azért is megoldható feladatnak tűnik, mert a vendég Bologna jelenleg csekély erőt képvisel és pillanatnyilag csak 17. helyezett a 20 csapatos olasz élvonalbeli bajnokságban. Persze, alig pár nappal korábban ugyanezt el lehetett mondani az AC Milan meccsénél is, hiszen az Udinese is körülbelül ugyanolyan gyenge, mint a Bologna, ám annál a találkozónál mégis döntetlen lett a végeredmény. Na, ez a Bologna még az Udinesénél is gyengébb, s ha ezt a lehetőséget nem bírja kihasználni az Atalanta, akkor kár azért erőlködnie, hogy a BL-ben játszhasson.

Leginkább talán az lehet a bergamóiak szerencséje, hogy a Bologna általában eredménytelen szokik lenni idegenben. Az pedig már csak véletlen lehet, hogy az Atalanta otthoni gólaránya (25-16), majdnem pontosan ugyanannyi, mint a Bologna idegenbeli gólaránya (15-25). Gian Piero Gasperini edző hazai környezetben játszó csapatában mindenki egészséges és így senki sem kényszerül majd kihagyni a Bologna elleni találkozót. A vendégeknél is mindössze csak egyetlen egy hiányzó lesz, Federico Mattiello. Viszont ő fontos láncszeme a vendégcsapat védelmének, s az egy dolog, hogy a brazil Lyanco visszatérhet a védelembe, ám nem tudni, hogy mennyire jelent majd problémát Mattiello hiányzása. Főleg úgy, hogy hazaiak leggólerősebbje, a Cristiano Ronaldo nevű Juventus-sztárjátékoshoz hasonlóan 19 gólos kolumbiai Duvan Zapata lesz az Atalanta legelőrébb tolt focistája.

Tipp: győz az Atalanta.

Atalanta - Bologna: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp