A bajnokságok vége felé általában több csapatnak szoknak fontosak és nagyon fontosak lenni a mérkőzések. Ilyesmi ez a Lazio - Sassuolo olasz élvonalbeli bajnoki is. Méghozzá a házigazda Lazio számára nem csak simán fontos, hanem nagyon fontos ez a mérkőzés. Kötelező lenne nyernie a római csapatnak, hiszen csakis a győzelem révén bír továbbra is harcban maradni a Bajnokok Ligájában való szereplésért. Egyelőre jelenleg is nemzetközi szereplést érő helyezésen van a Lazio, éspedig a 48 ponttal a 6. helyen áll a tabellán, ami, ugyebár, az Európa Liga selejtezőjében való szereplést jelent, ám valójában semmit sem ér.

Mármint az olasz bajnokságban és pillanatnyilag nem ér semmit sem. Ugyanis a közvetlenül a Lazio mögött ólálkodó és az EL-selejtezős helyen álló együtteshez hasonlóan 48-48 ponttal rendelkező AS Roma és Torino csapatai csak a picivel rosszabb gólarány miatt vannak a Lazio mögött, s bármelyik pillanatban előzhetnek. Sőt, még a 45 pontos Sampdoria is ott "helyezkedik" a közelben, hogy adott esetben bármilyen hibát vagy megingást kihasználhasson.

Persze, a Lazio játékosai és vezetői alighanem előre néznek, s azt lesik, hogy mikor botlik az Atalanta vagy az AC Milan. Amire már ebben a fordulóban is adódhat lehetőség, hiszen a Lazio mindkét riválisa számára viszonylag "nehéz" összecsapás következik: Juventus - AC Milan, Internazionale - Atalanta. Amennyiben a riválisok vereséget fognak szenvedni, közben pedig a Lazio győzni bír a Sassuolo ellenében, akkor máris sokkal jobb helyzetben lehet a római alakulat. Ez esetben emelkedik a pontjainak száma, 48-ról 51-re, ám, persze, egyik riválisát sem fogja megelőzni. Sem az 52 pontos AC Milant, sem pedig az akkor már hozzá hasonlóan 51 pontos Atalanta Bergamót, amelyiknek még ekkor is jobb lesz a gólaránya, viszont továbbra is "tapadni" fog a riválisokra és ezután is megkeseríti az életüket.

Tehát a Lazio számára hatalmas tétje van a középmezőnyben kényelmesen "dekkoló" Sassuolo elleni meccsnek. Ennek megfelelően várhatóan addig fog majd vehemensen támadni a Lazio, amíg kényelmes és biztonságos előnyre tesz szert, utána pedig minél huzamosabb időre el fogja "dugni" a játékszert. És még azzal is számolni lehet, hogy a Lazio házi gólkirálya, a bármikor gólveszélyes Ciro Immobile lesz a hazaiak első számú támadója.

Tipp: győz a Lazio.

Lazio - Sassuolo: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp