Hazai győzelemre tippelek. Bevallom, hogy ez elsősorban nem azért van így, mert a Chelsea jónak nevezhető formában volna, hiszen – szerintem - jelenleg azért kissé távolabb van ettől, hanem inkább azért tippelek a házigazdák sikerére, mert szükségesebb számukra a három pont megszerzése, mint a hozzájuk hasonlóan szintén londoni ellenfelük számára az akár egyetlen 1 pont begyűjtése.

Szerintem nem csak arra kell figyelni, hogy az angol élvonalbeli bajnokság hátralevő néhány fordulójában négy csapat fog nagyon nagyot küzdeni a még kiadó két BL-helyért, hanem arra is érdemes figyelni, hogy a Chelsea úgy van jelenleg az Arsenal mögött a tabellán, hogy az Arsenalnak egy meccsel kevesebbje van. Vagyis pontosabban: most még nincs így, ám a hétfői Chelsea - West Ham találkozó lejátszása után már így lesz. És mivel már most is 63-63 ponttal holtversenyben van a még BL-es helyen levő Arsenal és a már nem BL-es helyen levő Chelsea, sőt a gólarányok tekintetében is Arsenal áll jobban (Arsenal +25 gól, illetve Chelsea +21 gól), azért, hogy továbbra is versenyben maradhasson a Bajnokok Ligájában való szereplést jelentő 4. helyezésért, ezen a mostani bajnokin létfontosságú a győzelem a Chelsea számára. Ugyanis egyelőre úgy érdemes számolnia, hogy az Arsenalnak nem 63, hanem 66 pontja van, míg a Kékek csak 63 ponttal rendelkeznek.

Így tehát égetően fontos a Chelsea számára a West Ham United elleni összecsapáson kapható mindhárom pont. Persze, így elsőre azért ez is fontos lehet, hiszen egy győzelem révén a Chelsea a jelenlegi 5. helyről egészen a 3. helyig léphet előre. Látszatra tényleg megnyugató lehet ez a dolog is, ám az szerintem mindenképpen fontosabb lehet majd a jövőben, hogy a Chelsea tartani bírja a lépést az Arsenallal.

Angol mérkőzésről lévén szó, vagyis olyan focibajnokság egyik találkozójáról, amelyikben bármelyik csapat bárhol legyőzheti bármelyiket, így a Chelsea - West Hamnél sem túlzottan lényeges a párosítás, s adott esetben akár még az sem jelenthet túl sokat, hogy kik hiányoznak a csapatokból és kik állnak a menedzserek rendelkezésére. Ezért csak úgy mellékesen érintem a témát. A hazai csapatból senki sem fog hiányozni, míg a vendégekéből pedig Jack Wilshere, Andy Carroll, az ukrán Andriy Yarmolenko és a kolumbiai Carlos Sanchez is. És mégis, ki tudja, talán majd éppen ez fogja jelenteni azt a kis előnyt a hazai csapatnak, hogy egy góllal meg bírja nyerni a meccset. Én ebben bízom!

Tipp: győz a Chelsea.

Chelsea - West Ham: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp