Krimibe illően fokozódik az izgalom az OTP Bank Liga alsóházában és ennek a kriminek egy epizódjára kerül most sor Kisvárdán, ahol a kiesés ellen küzdő újonc Kisvárda csapata (10.) fogadja a szintén kiesés ellen küzdő nagy múltú Diósgyőr csapatát (11.). Egy dolgot száz százalékos biztonsággal kijelenthetünk a találkozóval kapcsolatban, nem most fog eldőlni a kiesés kérdése. Viszont az is biztos, hogy amelyik csapat ezen a találkozón felülkerekedik a másikon, az lépéselőnybe kerül a riválisával szemben. Ez a megállapítás hatványozottan igaz a hazaiakra, mert pontelőnnyel, pontosan a vonal felett helyezkednek el, éppen a borsodiak előtt.

Kisvárdán nem a levegőbe beszéltek az előző forduló előtt, amikor azt mondták, hogy a négy nagyot letudva el kell kezdeni a pontgyűjtést. Belehúztak rendesen Rétköz fővárosának fiai, mert ellentmondást nem tűrő játékkal 4:0-ra lemosták a pályáról a felcsútiakat. Igaz a mérkőzés jelentős részében emberelőnyben játszhatott a vendég alakulat, de az eredmény is mutatja, hogy jól sáfárkodtak a lehetőséggel. A román válogatott Grozav megbolondította a hazai védelmet, Gosztonyi András újra régi önmagát hozta elő és a brazil Felipe is ismét biztos pont volt a kapuban mint mindig. Ha sikerül ezt a formát és odaadást állandósítania Dajka Lászlónak és stábjának a Kisvárdánál, akkor a szeszélyes és kiszámíthatatlan Diósgyőr sem jelenthet akadályt nekik. Főleg úgy nem, hogy a mérkőzésre a Várkerti Stadionban kerül majd sor.

Főhet is emiatt Fernando Fernandeznek a vendégek szakvezetőjének a feje, hisz az amúgy is gyengén teljesítő csapata vendégként a leggyengébben teljesítők közé tartozik. Most is egy vendégként felépített négyes vereségszériával érkeznek a meccsbe. Tovább fokozza az amúgy meglepően optimista tréner gondjait, hogy a múlt héten hazai pályán szenvedtek több mint kínos vereséget az utolsó helyezett Haladástól. Védelmük kapta a legtöbb gólt a ligában, a támadójátékuk pedig nagyon esetleges.

A két csapat eddig két 1:1-es döntetlent játszott egymás ellen a bajnokságban. Két olyan döntetlent, ahol mind a kétszer inkább a Kisvárdának állt a zászló, de ilyen-olyan okok miatt nem tudták a maguk javára billenteni a mérleg nyelvét. Most az igazság pillanata következik.

Kisvarda - Diósgyőri VTK: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp