Nyugati parti rangadót játszanak a felek szombat délután. Ellentétes előjelekkel indult a szezon, ahol a bergeniek élcsapatnak lettek titulálva, míg a Viking inkább a kiesés elkerüléséért küzdhet - hasonlóan a többi újonchoz. Ehhez képest a Viking két 2-0-ás győzelemmel indított, aminek köszönhetően jobban áll, mint a három meccset megvívott Brann. Ebből messzemenő következtetéseket ne vonjunk le, mivel a meglepetés az lenne, ha a hazaiak otthon tartanák mind a három pontot. Viszont, amit a két csapat által lejátszott meccsekből leszűrhettünk, hogy itt mindkét csapat igen esélyes a gólszerzésre. Nehezen tudom elképzelni, hogy valamelyik gárda gól nélkül marad és ezért a (1,5) overt tartom a legesélyesebbnek.

A Viking oldalán Tommy Hoiland 2017-ben majdnem benntartotta a stavangeri gárdát, majd ha ez nem sikerült, akkor legalább hathatós közreműködésével jutottak vissza az első osztályba az olajváros lakói. További érdekesség, hogy vállalják a bátor támadójátékot a 4-3-3 révén, így nem számítok egy végletekig defenzív hazai csapatra. Visszatértek az elit ligába és a jelenlegi formájukban kellő önbizalommal léphetnek pályára.

Nielsen mester a másik oldalon húzott már pár érdekeset a szezon során, amelyek kezdetben nem voltak olyan sikeres lépések. Daouda Bamba például padozott az első két fordulóban és a támadójáték akadozott is. Szerdán bekerült a kezdőbe és az első félidőben gyorsan meg is szerezte a vezetést - ehhez ért, remélem innentől több lehetőséget kap. Rajta kívül a fő veszélyforrás, az maga a pontrúgás: Bismar Acosta és Vito Wormgoor jelentik a kész életveszélyt a legipárbajok során és viszonylag sok gólt is szereznek a 16-os környéki pontrúgásokból. Végeredményre nem mernék tippelni, viszont gólokat várok a találkozón.

Viking - Brann: Gólok száma - Felett/alatt tipp