Hétfőn este az olasz labdarúgó bajnokság, a Serie A 32. fordulójának záró mérkőzését rendezik Bergamo-ban, ahol a BL indulást érő helyekért küzdő Atalanta fogadja a kiesés elkerüléséért harcoló Empoli gárdáját.

Nagyszerű szezont fut az idén a bergamoi alakulat, melyet leginkább a megalkuvást nem tűrő őszinte támadójátékának köszönhet. Igaz a védelmük ezáltal sebezhetőbb, de ki bánja, ha többet rúgnak mint kapnak, ezáltal gyűjtögetve pontjaik számát. Az alsóházhoz tartozó csapatokat rendre megszórják Duvan Zapata-ék és ebből a szempontból egy igencsak kellemes ellenfelet sodort most is feléjük a sorsolás a 18. helyezett Empoli csapatában. Az 5 sárga miatt eltiltott Zapata hiánya egyébként nagyon megérződött a múlt heti Inter elleni meccsükön, hisz hosszú idő óta először nem rúgtak gólt bajnoki mérkőzésen. De Zapata újra harcra kész és talán a kisebb térdsérüléssel bajlódó Ilicic is tudja vállalni a játékot, az pedig nem sok jót jelent a mindenkori ellenfélnek.

Főleg nem jelent ez jót az Empolinak, akik csont utolsók a vendégtabellán, győzelem nélkül. Bő kettes átlaggal kapják vendégként a gólokat olyan csapatoktól is, akiknek nem igazán mestersége a gólszerzés. Nagyon jó példa erre a legutóbbi udinei látogatásuk. Olyan csapat hintett nekik 3 gólt, ahol még azzal a hármassal sincs meg az 1 gólos rúgott átlag. Növeli tippünk esélyeit, hogy a védelemből hiányozni fog az öt sárgás Domenico Maietta. Maietta az utóbbi időben egyre több játéklehetőséget kapott, most személyében fontos láncszem esik ki a védelemből.

Ősszel az Empoli hazai pályán egy hektikus mérkőzésen otthon tartotta a három pontot egy 3:2-es végeredménnyel. A mostani meccsre is valami hasonlót várok ellenkező előjellel.

Atalanta - Empoli: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp