Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) is megkezdődött a rájátszás, eddig 2 kör ment le. A továbbjutáshoz egyik félnek négy mérkőzést kell megnyernie. Az idei rájátszásban is sok pikáns, kemény összecsapás lesz, ahol csak nüanszokon fog múlni melyik csapat mehet tovább a hőn áhított Stanley-kupáért.

Első ránézésére, amikor kialakult a play-off mezőnye, akkor a Lightning - Blue Jackets összecsapást egy könnyen tippelhető, Tampa továbbjutást vártam. Erre a Lightning 0-2-es hátrányba kerül és nagyon kaparnia kell, hogy meglegyen a következő kör. Első mérkőzést 3-0-és előnyből, kaptak ki 4-3-ra, majd a következő meccsen esélyük se volt a Blue Jackets lejátszotta őket. Így megérdemelten vezet a párharcban. A Tampának nincs más út csak előre és, amit megszokhatunk az alapszakaszban sebességre alapozott játékukhoz kell nyúlni, mert a keménység nem jött be, lásd 2. mérkőzés. Aminek köszönhetően az alapszakasz legjobb játékosa Kucherov a 3. összecsapást kénytelen kihagyni, mert a liga eltiltotta 1 mérkőzésre. De a többiek se játszanak jól, frusztráltak. A védelemben is érezhető a fejetlenség, Vasilevski 92,6%-al zárta az alapszakaszt, de most két meccsen 9 gól kapott. A vezetőedző keverte a lapokat, sorokat, de nem jöttek ki jól belőle.

Blue Jackets nagyon szépen teljesít, pedig elsőre nem gondolta senki, hogy mindkét idegenbeli mérkőzést elhozzák. A csapat egyben, mind elől, mind hátul. Bobrovsky előtt, aki eddig (a párharcot tekintve 93,2%-al véd), nagyon jól teljesít a két fiatal védő Seth Jones és Zach Werenski. Támadásban is rendben van a csapat elég csak Panarinra, Atkinsonra, Duchene-re gondolni, ők képesek eldönteni sorsdöntő meccseket. Teher nélkül játszhatnak, ami kedvez nekik és a 2 győzelem miatt önbizalom is megvan.

Alapszakasz vége felé kicsit kiengedett a Lightning, így is győztek, de meccsenként 3,25 gól kaptak. Továbbá ideje lenne felébredni, mert ha ez a meccs nincs meg akkor pokoli nehéz lesz visszajönni. Fejekben rendet kell vágni és az alapszakaszbeli taktikához visszatérni, plusz véletlenül nem nyer valaki 62 mérkőzést. Most kicsit érződik a pánik, frusztráltság, de ez a csapat képes felülemelkedni. A Tampa emberelőnyben kegyetlen volt és liga első, de eddig ez az arcuk még nem jött elő, plusz a védekezésben is kapcsolni kell, mert az emberhátrányos védekezésük eddig csapni való. Továbbá a Blue Jackets emberelőnyben gyenge volt a maga 15,4%-ával. A Columbus egy komoly tettet már végrehajtott sikerül a play off, de ez a csapat erős és az is igaz, hogy amikor kiesnek, ha kiesnek akkor a sztároknak nincs szerződésük, így biztos máshol fognak jövőre játszani. De még most megmutathatják, a vezetőség is 19-re lapot húzott, hátha, eddig őket igazolja, de szerintem a Lightning visszajön a meccsbe és nem fog 0-3-ra állni a saját szemszögükből nézne. Komoly hiányzó csak Kucherov lesz, de ő komoly érvágás a Lightning csapatának. De a hazai csapatnál még Adam McQuaid se lesz bevethető.

Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp