Ismét visszakerülhet a Bajnokok Ligájában való szereplésre feljogosító helyezésre a házigazda együttes. Ehhez az 52 ponttal 6. helyen levő Atalantának mindössze annyit kell tennie, hogy otthonában győzze le a kiesőjelölt Empolit. Elvileg ez a feladat nem okozhat problémát a bergamói csapatnak, hiszen a vendégek alakulata a 18. helyezett a tabellán. Vagyis alulról a harmadik, s ráadásul ez az Empoli nagyon gyengén szokik teljesíteni idegenben. E tekintetben nem véletlenül utolsó az olasz élvonalban, hiszen a szezonbeli 15 idegenbeli meccsén még egyszer sem bírt nyerni, s a nulla győzelem mellett, 4 döntetlen és 11 vereség, valamint 14-34-es gólarány fémjelzi a tevékenységét.

Tehát az Atalanta egy viszonylag gyengécske ellenfél ellenében kerülhet ismét az olasz élvonal legjobb 4 csapat közé. Ugyanis az van, hogy az 52 pontos Atalanta egy újabb hazai győzelemnek köszönhetően 55 ponttal fog rendelkezni, ugyanannyival mint az AC Milan, viszont a bergamói együttes mégis előzhet, hiszen jobb a gólaránya, mint a milánóiaknak (Atalanta +23 gól, AC Milan +16 gól). Szóval mindkét gárda holtversenyben lesz 55-55 ponttal, viszont a jobb gólarány miatt az Atalanta élvez majd elsőbbséget. Ezzel az Empoli elleni hazai győzelemmel, amire egyébként tippelek is, a bergamói csapat "díjazhatja" az AC Milan utóbbi időkbeli teljesítményét és "megköszönheti" a milánói alakulatnak azt, hogy az utóbbi 5 bajnokin csak 1-szer volt képes nyerni és 3 vereséget is elszenvedett.

Rossz hír a vendégek számára, hogy a hazaiak "gólzsákja", a 20 gólos kolumbiai Duvan Zapata már az előző fordulóban letöltötte eltiltását és így az Empoli elleni találkozón ismét a bergamóiak rendelkezésére állhat. Az is problémát jelenthet a vendégek számára, hogy a góllövőlistán dobogós csatár csak 1 góllal van lemaradva a 21 gólos éllovas mögött, és az előzés vagy holtversenyes elsőség miatt várhatóan legalább 1-2 gólt kíván majd szerezni ezen a találkozón. Amelyik meccsen az eltiltott Domenico Maietta mellett Matias Silvestre, Marko Pajac és Antonino La Gumina sem játszhatnak a vendégcsapatban.

Remélem, hogy a hazai csapat kihasználja majd a lehetőséget és megszerzi hazai pályán a győzelmet.

Atalanta - Empoli: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp