Szokják mondogatni a focikedvelők, hogy nagyon jó idénye van a házigazda Watford együttesének. Ezzel jobbára egyet is értek, hiszen ebben a bajnoki szezonban olykor tényleg szépen fociznak a Watford játékosai, viszont szerintem az előbbi dolog elismerése mellett azt is muszáj figyelembe venni, hogy a 13 győzelem mellé 12 vereséget is begyűjtött a watfordi együttes, és természetesen azt is, hogy a 47 szerzett gól mellett 47 kapott gólja is van a Watfordnak.

Vagyis a viszonylagos szép foci mellett amolyan adok-kapok stílusa van a hazai csapatnak. Azt előre borítékolom, hogy a Watford - Arsenal angol élvonalbeli bajnoki mérkőzésen nehéz dolga lesz a vendég londoni együttesnek. Bevallom, hogy bármikor máskor rendezték volna ezt a meccset, akkor nagy eséllyel leginkább a hazai csapat sikerére voksoltam volna, viszont ezt a meccset most fogják rendezni, s emiatt kénytelen vagyok figyelmen kívül hagyni a hazai győzelem lehetőségét és az X2-re fogadni, vagyis a döntetlennel megerősített vendégsikerre tippelni.

Két ok miatt tippelek az X2-re.

Az egyik ok az, hogy az FA-Kupa döntőjébe jutott a watfordi alakulat, míg az angol bajnokságban pedig a nagyon "kényelmes" 10. helyen van. Ebből kifolyólag az a lehetséges forgatókönyv, hogy míg a bajnokságban már nincs semmi tennivalója a csapatnak, viszont az FA-Kupában még érdekelt és már csak egyetlen győzelemre van kupa megnyerésétől, erre az utóbbira készülhet jobban a Watford. Persze, azért ez az április 15-én rendezendő bajnoki meccs is fontos lehet valamennyire, viszont egy olyan "kiscsapatnál", mint amilyen a Watford, nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy nemsokára FA-Kupa-döntőt fog játszani a csapat. És mivel a "kicsik" esetében ilyesmi a szerencsének is köszönhetően jobbára csak egyszer fordul elő egy-egy játékos pályafutása során, és természetesen mindannyian játszani akarnak a "nagy meccsen", az FA-Kupa döntőjének közelsége miatt már majdnem minden játékos megpróbálja elkerülni a huzamosabb gyógyulási időt eredményező sérüléseket. Ezzel azt akarom mondani, hogy már nem fognak annyira keményen fellépni az ellenfelekkel szemben, mint azt máskor tették-tennék.

A másik ok pedig az Arsenal. Ugyanis a londoni csapat az egyik BL-es hely megszerzésért küzd a hátralevő fordulókban. Az Arsenalnak nagyon-nagyon fontos, hogy ne kapjon ki a Watford elleni meccsen, és így továbbra is versenyben maradhasson az elérni kívánt célért. Már egy döntetlen is sokat jelenthet a londoni együttes számára, ám az Arsenalnak természetesen a vendégsiker lenne az igazi. Hiszen egy vendéggyőzelemnek köszönhetően a jelenleg 6. helyezett Arsenal két csapatot is megelőzhetne (Manchester United és Chelsea), 66-66 ponttal holtversenyben lenne londoni riválisával, ám mivel jobb a gólkülönbsége, mint a rivális Chelsea csapatáé, ezért egészen a már BL-es 4. helyre léphetne előre.

Na, ez az, amiért, nem a hazaiak győzelmére, hanem az X2-re tippelek.

Dupla esély - Dupla esély