Pénteken a 33. forduló kezdődik a LaLigában, a szokásoknak megfelelően egy eléggé haloványnak tűnő találkozóval. A kéziféket tövig húzó, satuféket nyomó Alavés fogadja a kiesés elöl menekülő Valladolidot. Ami szerintem tény, hogy az Alavést az EL-nem motiválja, sem mint klub, sem mint a játékos szinten. A 45 ponttal stabilan bennmarad a csapat, de én már meccsek óta nem érzem a kraftot ebben az együttesben. Az szezon első háromnegyed részében teljesített túl, de nincs már ötlet, nincs már erő, és talán motiváció sem. Közben a Valladolidnak még gereblyéznie kell a pontokat, és nagy harcban van még a bennmaradásért.

Ahogy én ezt a két együttest ismerem, kizárom a gólzáport. Igaz, a Getafe-Valladolid előtt is ezt írtam, aztán 2-2 lett, de ettől még én az under mellett teszem le a voksom. Az Alavés megfáradt, főleg a kreativitásért felelős játékosoknál érezni a nihilt. Ami a Valladolidot illeti, minimum egy döntetlent meg kéne csípni, de nem zárok ki egy jó 0-1-et. A Valladolid focigyilkos csapat, főleg az idegenben. A Getafével sem toltan ők 4-gólos meccset, ha nem ítél meg Munuera két büntetőt...

Kizártnak tartom, hogy szép meccs legyen, igazi célfocit várok főleg a vendég csapat részéről, a cél pedig a pontszerzés, vagy a győzelem sokkal inkább, de azért az észszerűség határán belül maradva.

Ha megnézzük a szezon meccseit, ahol mostani két csapatunk pénteki meccset játszott, hát nem igazán lőttek gólokat. Ha netán overeztek is, rendre az ellenfél lőtt gólokat az overhez:

Valladolid meccseinek eredménye pénteki napon: 0-0, 0-0, 1-1, (4-0-ás zakó a Huesca ellen), 0-0.

Alavés -II-: 0-1, 1-0, 4-0 (Getafe ellen 4-0-ás zakó)

A Valladolid 5 pénteki meccset tolt le, az öt meccsen 1 gólt lőtt. Vak is látja, hogy az öt meccsből három is 0-0-lal ért véget. WOW! Az Alavés sem ontotta a gólokat pénteki találkozókon, három meccsen 1-szer sikerült betalálni. Ha 90 perccel számolunk, a két együttes mögött 720 perc van pénteki meccsből, átlagban a két együttes 320 percenként talál be pénteken. Nem value az 1,50, sokkal inkább a realitás, max megint olyan extrém eset babrál ki velünk, underezőkkel, ha a spori megint büntetőfesztivált rendez, de hát csak nem! amúgy meg vis major helyzetek mindig lehetnek, de ha semmi sem jön közbe, akkor itt minden lesz, csak over nem.

Gólok száma - Felett/alatt