A bevehetetlen Nou Camp-ba látogatnak a vörös ördögök

2013 tavasza óta nem vették be európai kupameccsen a katalánok szentélyét. A Barcelona esetében természetesen ez minden esetben BL-mérkőzést jelent. És lehetett az csoportmeccs, vagy épp egyenes kieséses találkozó, Messiék bizony nem találtak legyőzőre '13 májusa óta. (Akkor egyébként a Bayern München tudott itt nyerni, meglepően simán, 3-0-ra.)

A továbbjutáshoz ezt a nem mindennapi sorozatot kéne megtörnie a Solksjaer vezette Unitednek.

A katalánok szezonja eddig majdhogynem tökéletesnek mondható, akár a triplázásra is reális az esélyük. Toronymagasan vezetik a La Ligát, a spanyol kupában már csak a döntő van hátra, és állnak még a BL-ben is, ráadásul idegenbeli siker után kell abszolválni a továbbjutást. Noha három porondon is versenyben vannak, kimondottan a BL-siker állna legközelebb a gáránátvörös-kék szívekhez. Emlékezhetünk a tavalyi szezonjukra, amikor is a BL-en kívül szintén mindent megnyertek, kupa, mellé pedig 17 pontot vertek az ősi rivális Real Madrid-ra a bajnokságban (akik egyébként így harmadikok lettek csupán). Viszont volt egyetlen szörnyű meccs... a római... ahol a 4-1-es hazai győzelem után sikerült kiesniük egy 0-3-mal... Azóta is emlegetik ezt a meccset, így nem valószínű, hogy hasonlóan könnyedén vennének még egy ilyen simának tűnő visszavágót. A Barcelona a lehető leghamarabb megpróbálja majd lezárni a találkozót.

Manchester vörösebbik felén nem épp leányálom mostanában a vezetőedzői pozíció betöltése, most épp a sokakat megosztó Mourinho-t váltotta a korábbi közönségkedvenc, Ole Gunnar Solksjaer. "Ole at the wheel (magyarul: "Ole a volánnál")" szlogennel már már mámoros hangulatban éltették a norvég szakembert a kezdeti sikerek alatt, ám ez az időszak sem tartott sokáig. A veretlenségi sorozat után nem várt betlik és papírforma vereségek következtek, a hangulat már korántsem olyan mennyei mint néhány héttel korábban... Arra azonban elég volt a kezdeti lendület, hogy Ole keze alá máris odatoltak egy zsíros, hosszabb távú szerződést, amit örömmel alá is írt... Most már aztán lehet aggódni, vajon valóban jó döntés-e "Ole at the wheel"!?!?

Véleményem szerint majdhogynem mindegy, ki "ül a volánnál" a United-nél, ez a keret nem való sem a PL Top 4-be, sem a BL legjobb 8 csapata közé... a legjobb 4-ről ne is beszéljünk.

Adott tehát két totál ellenkező szezont futó csapat, melyeknél a keretek között is ég és föld a különbség, és nem, nem Smalling-ék javára. Hogy kicsit az aktualitásokkal is foglalkozzunk, a hétvégén a Barca szinte ifi csapattal utazott a Huesca elleni bajnokijára, ahol ez a "C" csapat félgőzzel játszott egy 0-0-t. A kezdő nagy része eközben otthon relaxálhatott a keddi BL derbire. eközben az Old Trafford-on egy csöppet sem tartalékos United fogadta a West Ham-et. Elvégre foggal körömmel harcolnak a BL-helyekért, minden pontra szüksége van Pogba-éknak, nem fér bele a rotálás (az amúgy sem túl mély keretből). Talán a tét nyomta rá a bélyegét a MU teljesítményére, de nyögvenyelősen, két Pogba által értékesített 11-essel tudtak csak nyerni, egy erősen a vendégeknek álló meccsen.

Gyakorlatilag minden a katalánok sikere mellett szól, de mint tudjuk "a labda gömbölyű", én mégsem várok itt meglepetést, akár nagyobb arányú hazai sikert is elképzelhetőnek tartok.

Minimalizálva a kockázatot, én beérem most a sima hazaival, melynek szorzója jelenleg 1.38.

Bátrabbaknak a *0-1-es hendikep hazait ajánlom (1.90), vagy a MU nem lő gólt opciót (2.35). Ez utóbbihoz annyit fűznék hozzá, hogy a MU hazai pályán a 90 perc alatt egyetlen egyszer sem találta el Ter Stegen kapuját....

FC Barcelona - Manchester United: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp