Hazai oldalon a kolumbiai Juan Cuadrado, míg vendégoldalon pedig az eltiltott argentin hátvéd Nicolas Tagliafico és Carel Eiting lesznek kénytelenek kihagyni ezt a Bajnokok Ligája-mérkőzést. Elképzelhető még Giorgio Chiellini és Emre Can kimaradása a házigazdáknál, valamint a középpályás játékmester Frenkie de Jong hiányzása a vendégek csapatából. Ha Chiellini tényleg nem fog játszani, akkor alighanem Daniele Rugani játszik majd helyette, míg a túloldalon az eléggé biztos tűnik, hogy Nicolas Tagliafico helyén Daley Sinkgraven fog szerepelni.

Már az is jelezte, hogy mennyire fontos ez a találkozó a Juventus számára, amikor az elmúlt hétvégi bajnoki meccsen majdnem a teljes kezdőcsapatukat pihentették a torinóiak, s inkább bevállalták a SPAL elleni 2-1-es vereséget is, mintsem megsérüljenek a “nagymenők”, s mindegyik fontosabb focistájuk játszhasson az amszterdami AFC Ajax elleni BL-meccsen. Csak úgy mellékesen: az a SPAL elleni bukta azt jelentette a Juventus számára, hogy még odébb tolódik a bajnoki cím bebiztosítása. Ám mivel már jó ideje teljesen biztos, hogy a torinói alakulat lesz Olaszország idei focibajnoka, s tényleg csakis napok kérdése, hogy mikor fog ez hivatalossá válni, nagyon úgy tűnik, hogy ezt az "apróságot" áldozta be a Juventus a Bajnokok Ligájában való eredményes szereplésért.

A vendég Ajax nem cselekedhetett ugyanúgy hazája bajnokságában, hiszen neki egyáltalán nincsen a Juventushoz hasonlóan nagyon kényelmes előnye, hanem kénytelen hatalmasat harcolni a holland bajnoki címért a rivális PSV Eindhoven csapatával. Ezen ok miatt szó sem lehetett arról az előző hétvégén, hogy az Ajax pihentessen a bajnokságban, hanem szerepeltetnie kellett legjobbjait az Excelsior Rotterdam ellen 6-2-re megnyert mérkőzésen. Jött is a menetrendszerű "sérülés" és biztonsági okokból lecserélték Frenkie de Jongot.

Várhatóan élvezetes meccs lesz ez a Juventus - Ajax összecsapás, és az sem zárható ki, hogy sok gól fog esni. Bár ennek némileg ellentmond az a dolog, hogy olasz csapat az egyik résztvevő. Viszont holland csapat a találkozó másik résztvevője! Én azt várom, hogy izgalmas mérkőzésen a pihentebb csapat, vagyis a Juventus Torino diadalmaskodjon.

Juventus - Ajax: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp