Minden bizonnyal legutolsó esélye előtt van a nemzetközi kupaszereplésre vágyakozó házigazda római csapat. Ezért tehát a korábbról elmaradt és most pótolt Lazio - Udinese mérkőzésen viszonylag egyértelműnek tűnik, hogy a hazaiak célja csakis egy dolog lehet, éspedig a győzelem megszerzése. Ugyanis jelenleg az van, hogy az elmúlt időszakban a nemzetközi kupaszereplést biztosító helyeken is megfordult Lazio meglehetősen gyengén teljesített az utóbbi fordulókban, s az elbukott pontok (nulla győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség) azt eredményezték, hogy már csak a 8. helyen van a 49 pontos fővárosi együttes.

Az lehet a Lazio szerencséje, hogy van ez az Udinese elleni bajnoki találkozója, s amennyiben képes lesz nyerni otthon, akkor 49-ről 52-re emelkedhet a pontjainak száma, megelőzheti a jelenleg 7. helyezett Torinót, és mivel ez esetben már csak egy karnyújtásnyira lesz az Európa Ligában vagy akár a Bajnokok Ligájában való szereplés lehetősége, a Lazio ismét bekapcsolódhat a nemzetközi kupaszereplésért zajló küzdelembe. Nagyon jól jelzi a Lazio - Udinese meccs óriási tétjét a hazaiak számára az a tény, hogy a 4. helyezett - és BL-helyen levő - AC Milan csapatának 55 pontja van, az Európa Ligás 5. helyen levő AS Roma 54 ponttal rendelkezik, míg az előző fordulóban otthon hatalmasat bukó 53 pontos Atalanta az olasz élvonalbeli focibajnokság 6. helyezett alakulata. Közvetlenül mögéjük zárkózhat fel 52 ponttal a Lazio, már persze csakis akkor, ha le bírja győzni hazai pályán a kiesőzónában szerénykedő udinei csapatot.

Mindkét oldalon bőven lesznek hiányzók: az eltiltott spanyol Luis Alberto, a belga Jordan Lukaku, a koszovói Valon Berisha, a montenegrói Adam Marusic és a román Stefan Radu a hazaiaktól, valamint a svájci-koszovói albán Valon Behrami, a holland Bram Nuytinck, a cseh Antonin Barak és a ghánai Nicholas Opoku a vendégektől. Ezt a kimaradó "légióshadat" szemlélve, akár azt is lehetne mondani, hogy talán és legalább játéklehetőséghez juthatnak majd az olasz focisták is.

Hétközi mérkőzésről lévén szó, nem várok sziporkázó játékot, de mondjuk, hogy például a vendégektől amúgy sem várnék semmi ilyesmit, de az óriási tétre való tekintettel brusztolást és "hajtást" azért mégis elvárok a hazaiaktól. És végül azt is, hogy legalább minimális gólkülönbséggel nyerjen otthon a Lazio.

Lazio - Udinese: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp