A magyar fociban minden elképzelhető, lassacskán már a lehetetlen is. Hiába számított már-már matek alapján is fix kiesőnek a Hali, a Szombathely SPM fokozatba kapcsolt. Horváth Feri mint David Hasselhoff, a Hali meg mint Kitocska hasít, és mindig nyer.

Igazából az ember mindig utólag jön rá dolgokra, és az is lehet, hogy totál zsákutcába futok, de azért véletlenek nincsenek, ennyi meg főleg. A Hali hatalmas gödörben volt, aztán volt ahogy anno Orbán Viktor is mondta, senkit sem hagyunk az út szélén. Márpedig ez a focira is igaz, a Fidesz közeli Hali (Homlok Zsolti, Mészáros Lőri veje), hiába vergődött, úgy látszik, hatékony gyógyító injekciókat kap, kapott, és isteni csoda történt, mert a vakok látni kezdtek, a bénák meg járni. sőt futni, gólokat lőni, meccseket nyerni. Vagy Horváth Ferenc lett egy csapásra jó edző?!

Pár hete jött a hír, hogy csúsznak a fizetések. Erre a Hali megveri a Puskást 3-0-ra. Hát gyerekek, a fizetések elmaradása, csúszása ritkán motiváló tényező. Aztán az MTK-sok épp a Hali elleni meccs előtt kaptak tömeges gyomorrontást. Ííí, azé' az kemíny. Most vagy kacsa volt a fizetések csúszkálása, és kamu volt az MTK-sok gyomorrontása, vagy még azt is el tudom képzelni, hogy ... Na jó, de menjünk messzire.

Az viszont tény, hogy a Hali hasít, hatból 5 bajnokit nyert, és ha megüti a Lokit, jövő héten a 'hat-pontos' meccsen a Várdát, akkor akár máris bennmaradó pozícióban találhatja magát. Mondjuk minő meglepetés, a Halinak megint épp kapóra jön, hogy a Loki épp a Vidivel játszik az MK-ban elődöntőt, az odavágó idegenben nem épp gyenge meccs, konkrétan nagyon jó kis ütközet volt, ahol az ütközet szó tényleg helyálló, millió kontakt, sárga lapok, kiállítás, tényleg ritkán látni ilyen intenzitású, keménységű mecset itthon. A Loki 1-0-ra kikapott, de azért a továbbjutás még nem úszott el, ugye Juhász a visszavágón nincs, Bandi Bá vélhetően épp ezért nem a legerősebb Lokit löki pályára. Ráadásul a DVSC EL-es helye lehet, hogy meg sem ing, hisz az UTE eleve előtte van, és a lilák simán verhetik a Honvédot, vagy remizhetnek egyet, más csapat meg a Loki 4. helyére sem veszélyes. Szóval a Halinak meccsei előtt mindig történik valami. A Puskás focistáit altatták, hogy az ellenfél játékosai nem kapnak pénzt? A Puskás focistái eleve Radoki ellen játszottak. Aztán jött az MTK-sok vírusfertőzése, most jól jön a hajdúságiak leterheltsége.

Én amondó vagyok, hogy a Hali-feltámadás folytatódik, ha már Húsvét, Szombathelyen tuti a csapat feltámadását is megünneplik. A Lokinak pedig jó magyarázat lesz majd, hogy a Hali relatíve frissebb volt, ezért nem sikerült nyerni. X2-ben meg aztán tényleg nem látom a veszélyt, de privátban én a sima V-t is húzom, mert a Halinak mégis csak a 3 pont az, ami ér valamit.

DVSC Debreceni - Szombathelyi Haladás: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp