Igencsak érzelemdúsra és izgalmasra sikeredett a két együttes hétközi BL-mérkőzése. Ám akár az is valószínűsíthető, hogy ezen két csapat játékosai már nagyon unhatják egymást, hiszen ebben a hónapban - és azon belül is mindössze 2 héten belül - immár harmadszor lesznek kénytelenek egymással megmérkőzni. Az e havi Manchester City - Tottenham találkozók eddig a Bajnokok Ligájában voltak, viszont a következő összecsapás már az angol élvonalbeli bajnokság 35. fordulójának egyik mérkőzése lesz. Számomra azért voltak érdekesek az ebben a hónapban eddig lezajlott Manchester City - Tottenham összecsapások, mert ezeknek köszönhetően végre-valahára el tudtam dönteni, hogy hova rangsoroljam Pep Guardiolát a saját edzői rangsoromban. Mert hiszen annak már eddig is nagyon tudatában voltam, hogy ahol megjelenik a katalán tréner, ott esztelen pénzköltés következik be és kilóra megvásárolnak sok-sok focistát. Csak úgy! Hátha! Viszont most végre az is kiderült számomra, hogy Pep Guardiola ugyan tényleg a jó edzők közé sorolható, viszont ez a katalán csávó egyáltalán nem az a sztáredző, akinek gondolják sokan. Már csak azért sem, mert a Tottenham elleni eddigi meccseken Mauricio Pochettino taktikában agyonverte Guardiolát, felmosta vele a padlót, "beárazta" őt és lerugdosta a piedesztálról.

Ezen a elkövetkezendő Manchester City - Tottenham meccsről a hazaiaknál a chilei Claudio Bravo és az ukrán Oleksandr Zinchenko, míg a vendégeknél pedig Harry Kane, Harry Winks, az elefántcsontparti Serge Aurier és a egymás elleni hétközi meccsen megsérült francia világbajnok Moussa Sissoko fognak hiányozni. Pluszban még a vendégeknél Eric Dier, Erik Lamela és Vincent Janssen szerepeltetése is kétséges. Az is változás lehet a hazaiaknál, hogy mivel a balhátvéd posztján Fabian Delph és Oleksandr Zinchenko sem egészségesek, elképzelhető, hogy John Stones kap majd játéklehetőséget. És persze az is elképzelhető, immár a vendégeknél, hogy Moussa Sissoko helyén az történik-e majd, hogy Christian Eriksen jön-e hátrébb, avagy a fiatal Oliver Skipp fog-e játszani.

Ám - szerintem - ezek a dolgok már nem igazán fognak számítani ennél a 10 nap alatti harmadik Manchester City - Tottenham összecsapásnál. Szerintem most inkább azzal kell majd számolni, hogy ugyan mindkét csapatnak kellenek a pontok, de Pep Guardiola annyira nagyon-nagyon-nagyon megszégyenült ezzel az újabb City-blamával, hogy egészen egyszerűen nem tehet mást, mint "agyonverni" az őt hatalmasan megalázó tréner csapatát. És ez a Manchester City van annyira jó csapat, hogy úgy elverje ezt a londoni alakulatot, mint az a bizonyos szódás a lovát. Amelyik vendégcsapat azon a hétközi meccsen a továbbjutás érdekében mindent kiadott magából és teljesen "elkészült" az erejével.

Tipp: Manchester City 2.5 gól felett.

Manchester City - Tottenham: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp