Egyértelműen a hazaiak győzelmére tippelek. Amolyan "kötelező" győzelem ez, hiszen már 28 fordulón túl van a török élvonalbeli bajnokság, most a 29. forduló következik, és néhány forduló múlva, pontosabban a 34. fordulóval véget ér majd a Süper Lig 2018-2019-es idénye. Ám az újabb bajnoki címre pályázó isztambuli együttesnek egyelőre még csak 56 pontja van, s ezzel 2. helyezett a török bajnokságban a 61 pontos - szintén isztambuli - éllovas Basaksehir FK mögött. Vagyis mindössze néhány fordulóval a bajnokság vége előtt még továbbra is 5 pont a Galatasaray listavezetővel szembeni hátránya. Amennyiben nem nyer a Kayserispor ellen a hazai pályán játszó Galatasaray, akkor alighanem elbúcsúzhat az újabb bajnoki címtől. Természetesen azt még nem lehet kijelenteni, hogy ez 100 százalékban tényleg így is van, viszont abban teljesen biztos vagyok, hogy ha elmarad a Kayserispor elleni hazai győzelem, akkor nagyon nagy gondban lesz majd a Galatasaray.

Az eltiltott nigériai Henry Onyekuru és a szintén eltiltott kongói Christian Luyindama nem fognak szerepelni a hazaiaknál, míg a vendégekéből a ghánai Asamoah Gyan, a szintén ghánai Bernard Mensah, a francia Atila Turan és Sakib Aytac fognak hiányozni. Természetesen leginkább a 12 gólos Henry Onyekuru, illetve a veterán "gólgyáros" Asamoah Gyan fognak hiányozni a csapatokból. Viszont a hazaiaknál ott lesz a pályán a góllövőlistán 26 góllal éllovas - és már most kijelenthető, hogy jövendőbeli gólkirály - szenegáli Mbaye Diagne. És rajta kívül még az uruguayi kapus Fernando Muslera, valamint a japán válogatott Yuto Nagatomo, az algériai Sofiane Feghouli, a marokkói Younes Belhanda és a szenegáli Badou Ndiaye is ott lesznek az isztambuli együttesben.

A vendég Kayserispor kényelmes helyzetben van, hiszen 36 ponttal a tabella közepén foglal helyet, és sem kiesni, sem pedig előrébb kerülni nincs sok lehetősége. Általában éppen az ilyen kényelmes helyzetben levő csapatok szoknak jól teljesíteni, ugyanis számukra már minden mindegy, s már amolyan "játszunk egy jót és majd csak lesz valami" alapon szerepelhetnek. Ám ennél a találkozónál az a helyzet van, hogy a hazai csapat számára nagyon fontos a győzelem, égetően szükséges mindhárom pont a Galatasaraynak, s ezért nem igazán hinném, hogy lényegesebb ellenállást tanúsít majd a Kayserispor.

Tipp: győz a Galatasaray.

Galatasaray A.Ş. - Kayserispor: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp