Már az 6. mérkőzés következik a Golden Knights és a Sharks között, eddig a vegasi csapat áll jobban 3-2-re vezeti a párharcot. 1 győzelem és megvan a következő kör. Plusz a továbbjutást hazai közönség előtt harcolhatja ki a csapat. Sok meglepetés történt az idei play off kiírásban, hiszen elköszönt már a nyugati és keleti konferencia első kiemeltje (ilyen még korábban nem történt, hogy az első körbe búcsúzzon a két konferencia győztes). Eddig a legtöbb továbbjutó, mind underdog szerepből indult (Columbus, Colorado) és harcolta ki a 2. kört.

Tavalyi újonc csapatnak sikerült idén is rájátszásba kerülni és egy győzelemre vannak a továbbjutástól. Otthon mindkét mérkőzésüket hozták, nagy fölénnyel. A vegasi csapat alaptaktikája a következő lőni, lőni bárhonnan, bármilyen szögből, alapszakasz során rengeteg lövést durrantottak az ellenfél kapuira. Erre a célra meg is vannak az alkalmas játékosok is pl.: Pacioretty, Marchessault, Stastny és William Karlsson vagy a Senators csapatából érkező Mark Stone, akivel még erősödött is a csapat és érkezésével a gól átlag is növekedett. A vezetőedző a sorok kialakítását is jól építette fel, hiszen 3 kemény sorral rendelkezik a Vegas és bármikor bárki képes eldönteni egy-egy játékot. Csapatként nagyon masszív az együttes.

A californiai San José alapszakasz 2. helyét szerezte meg a nyugati konferenciában. A Sharks is képes nyomás alá helyezni az ellenfelet, hiszen négy játékos is 30 gól felett zárt. A csapat egyetlen rákfenéje, hogy a kapuban gyengék. Alapszakasz során a Sharks hálóőre Jones 89,6%-al zárt, ami nem túl biztató. Ez a Vegas ellen is kimutatkozott, hiszen eddig 20 gól kaptak 5 meccs alatt, ami 4-es átlag. Idegenben siralmas, mer a Vegas 5-0-ra és 6-3-ra is nyert. Ha egyénileg nézzük a játékosokat jobb a Sharks (Pavelski, Burns, Thorntont nem kell bemutatni), de csapatként a Vegas egységesebb. Tehát csatársorban és védelemben megvannak, csak az a fránya kapus poszt nehezíti meg a csapat életét.

Kemény mérkőzés várható, mert a Sharks az életben maradásért fog küzdeni, míg a Vegas szeretné lezárni a párharcot és továbbjutni. Kapuban jobb a Vegas, Fleury hatékonyabban véd, mint Jones, és ez döntő faktor lehet. Alapszakasz során az emberelőnyös szituációkat jobban teljesítette a Sharks, az emberhátrányt hasonlóan teljesítette a két csapat. Ez a play off-ra megváltozott a Vegas eddig dominálja mindkét mutatót. Komoly hiányzó egyik csapatnál sincs. A kapus poszton sok múlik és ez kihatással lehet a párharc folytatására vagy lezárására. Eddig 5 gólt mindig elérték a csapatok, ami ma is várható tőlük, a Vegas jobb kapusa (Fleury) miatt szerintem a párharc lezárol és menetel tovább a Golden Knights, aki majd a Coloradoval találkozik és akár egy újabb döntő is kinézhet nekik.

Vegas Golden Knights - San José Sharks: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp