Történelmi siker előtt áll Bergamo város csapata, melytől már csak pár mérkőzés választja el Őket. A bajnokságban igencsak kecsegtető helyzetbe hozták magukat, hogy kivívhassák a Bajnokok Ligája indulás lehetőségét. Bónuszként itt az olasz kupa elődöntője, melyet ha sikerrel vívnak meg, akkor a Lazio ellenében megismételhetik az elődök 1963-as kupasikerét.

Az Atalanta csapatával kapcsolatban továbbra is kijelenthetjük, az őszinte támadójáték kifizetődő. Ritka szerencsés találkozás, hogy edzőjük Gian Piero Gasperini is favorizálja ezt a támadó stílust, így nem kell attól tartanunk, hogy a kékek visszafognák magukat egy-egy mérkőzés során. Semleges nézőnek kifejezetten élmény nézni Duvan Zapata-ék gólratörő játékát, mert akkor sem lehet unatkozni a mérkőzéseiken, ha esetleg nem megy a góllövés a csapatnak. Kupa ellenfelük, a Fiorentina játékosai minden bizonnyal másképpen gondolkodnak erről, mert az utóbbi időben kétszer is a saját bőrükön tapasztalhatták a kék attak negatív hatását. Mind a kupamérkőzés odavágóján, mind az azt követő bajnoki mérkőzésen 3-3 góllal terhelték meg a hálójukat a mostani pályaválasztók és semmi biztosíték nincs arra, hogy lassítanának Gasperini legényei. Tovább rontja a vendégek esélyeit, hogy a kisebb térdsérüléséből felépülő Josip Ilicic is játékra kész, így tovább erősödött az amúgy sem gyenge támadó szekció.

Hosszú és eredménytelen hullámvölgybe került a rutinos mester Stefano Pioli csapata. Minden sorozatot figyelembe véve már tíz mérkőzés óta nyeretlen a gárda és igazság szerint ma sem Ők az esélyesek. A kupamérkőzés odavágóján 3:3-ra mentették a hazai találkozójukat, de azt azt követő bajnokin azért az Atalanta nyomatékosította a violákkal, hogy mire számítsanak a visszavágón. (3:1)

A tét nagysága lehet, hogy rányomja majd a bélyegét a találkozóra, de annyira biztosan nem, hogy ne a papírforma realizálódjon és ne a hazai csapat nyerjen.

Atalanta - Fiorentina: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp