Véget ért az NHL rájátszásának első köre ma hajnalban, és máris indul a második kör. Az első körben nem ki meglepetések születtek, a Colombus Blue Jackets lett az első csapat, aki továbbjutott.

Valószínűleg senki nem gondolta, hogy az alapszakaszgyőztes Tampa Bay Lightning simán kiesik az első körben, ráadásul 4-0 arányban. Nem hogy nyerni, még hosszabbításos meccset sem tudtak játszani Kucherovék. A 16 csapat közül a Colombus lőtt legkevesebbszer kapura átlagban, ezért még jobban megsüvegelendő a teljesítményük. Artemi Panarin folytatta alapszakasz béli formáját, és a 4 meccs alatt 2 góllal és 3 gólpasszal járult hozzá a Columbus továbbjutásához. Még őt is túlszárnyalta Matt Duchene, aki 3 góllal és 4 gólpasszal zárta az első kört. De Cam Atkinson és Pierre-Luc Dubois nevét is meg kell említenünk, előbbi 4 ponttal, utóbbi 3 ponttal zárta az első kört.

A Boston Bruins már sokkal jobban megszenvedett a 2. körért, ők 7 meccs alatt tudták csak maguk alá gyűrni a Toronto Maple Leafs-t. Brad Marchand parádés szezont fut, az első körben 9 pontot szerzett, az egész szezont tekintve pedig már 100 pontnál jár. David Pastrnak is folytatta a jó szereplést a rájátszás alatt, ahogy Patrice Bergeron és Torey Krug is.

Mindkét oldalon van 1-2 hiányzó játékos, de túlságosan számottevőnek egyiket sem nevezném. Talán vendég oldalon Nutivaara az, aki hiányozni fog a védelemből, ő a Tampa elleni 2. meccsen sérült meg. Kapusposzton erősebbnek vélem a Bostont, és a védekezés terén is erősebbek szerintem a bocsok. Akár Halak, akár Rask, mindkettő jobb hálóőr Bobrovskynál, bár Rask esetében fontos, hogy milyen napot fog ki. Nem lepne meg, ha a vendég kapuban az első meccsen Kinkaid kapna bizalmat, bár tény, hogy Bobrovskynak is volt ideje pihenni.

Támadásban viszont sokkal jobbnak érzem a Colombust, főleg Panarin zsenialitása miatt. Az emberelőnyök nagyon jól mennek nekik, 50%-ban használták ki őket az első körben, ami a Tampa ellen nem kis dolog. A Colombus jóval többet pihenhetett is mint a Boston, mivel a hazaiak még 2 napja játszottak. Abban nem vagyok biztos, hogy nyerni fog a Columbus, főleg ha Kinkaid kezd kapuban. De átlagban ők lőtték a legtöbb gólt meccsenként a rájátszás alatt, és minimum 3 gólt szerintem biztosan berámolnak a Boston kapujába is hajnalban.

Boston Bruins - Columbus Blue Jackets: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp