Isztambulban játszik a lányok egyik része, ahol már a negyeddöntőnél tartanak a résztvevők. A felső ág tetején menetel két salak specialista, akik a következő körben egymással mérkőznek meg.

Lara Arruabarrena messze legjobb borítása a salak és itt kezd is magára találni. Bogotában éppen Babos Timivel kezdte a salakos szezont, ami után Timi le is nyilatkozta, hogy ezen a borításon az egyik legkeményebb alacsony rangsorolású játékosnak számít. Ott el is jutott a spanyol az elődöntőig, míg Isztambulban tovább folytatja jó szériáját. Két játszmában verte Suarez-Navarrót, majd ugyanennyiben Rebecca Pettersont. Mindkét korábbi ellenfele jól játszik salakon, azonban Arruabarrenara egyiküknek sem volt ellenszerük. Utóbbival játszott meccsét én is láttam, és kijelenthető, hogy kiváló formában van. Nehéz volt ellene pontot nyerni és viszonylag keveset hibázott. 8 nyerővel és 19 ki nem kényszerítettel zárta a svéd elleni találkozott, míg ellenfele 42 hibánál állt meg. Nagyon kellemetlen ellenfélről beszélünk, aki egyben rutinos is, és éjes a sikerre. Egyáltalán nem olyan, aki ellen 1,22-es szorzón érdemes lenne tenni.

Természetesen, Vondrousova (egyik) kedvenc borítása is a salak. 17 éves korában ezen robbant be, azóta azonban jóval kompaktabb játékos lett. A tavalyi éve kicsit gyengébbre sikerült, azonban idén Budapest óta rengeteg pontot szerzett. Nálunk egyébként a döntőben kapott ki, ahol egy nagyon sima első szett után teljesen szétesett a játéka. Azóta Indian Wellsben és Miamiban is negyeddöntőig jutott, ami igencsak figyelemre méltó. Az első salakos tornáján (itt) eddig a sorsolásra nem panaszkodhat: a salakon teljesen életidegen Tomljanovicot, míg a hosszú kihagyás után visszatérő Kuznetsovát verte két szettben. Azonban most jóval nehezebb erőpróba előtt áll és a gém hendikepp túl magas ahhoz, hogy kihagyjuk!

Arruabarrena, Lara - Vondrousova, Marketa: Játék hendikeppel - Hendikep tipp