Kiki Mladenovicra egyértelműen jó hatással van Sascha Bajin, aki még csak most csatlakozott a stábhoz, azonban Isztambulba is elkísérte a franciát. Ráadásul Timi páros partnere eddig kielégítő formát is tesz a pályára. Két nehéz ellenfelet kapott eddig, mivel Yastremska idén már nyert tornát, míg Kozlova a kemény ütéséivel sok gondot tud okozni. Tény, egyiküknek se a kedvenc borítása a salak (sokkal inkább a kemény pálya), azonban a két sima győzelem jó erődemonstráció számunkra. Ráadásul jót tehet Kiki lelkének az is, hogy egyelőre a páros is jól megy Timivel (Mitu - Panova jön a negyeddöntőben), így felszabadultan teniszezhet a török fővárosban. Az előző körben a Kozlova elleni meccset teljesen kontrollálni tudta és 17 nyerő mellett, 16 ki nem kényszerített ütött csak, ezzel szemben az ukrán 8-25-ös mérlege eléggé katasztrofálisnak minősíthető.

Amennyire sima volt Kiki útja eddig, annyira rögös Petra Marticé. Az ő pályafutása is egy igazi hullámvasút, amelynek most éppen egy hullámhegyén tartózkodik. Kiváló füves pályás játékos, azonban idén (zöld)salakon volt a legnagyobb dobása. Charlestonban négy meccset is nyert és csak Wozniacki állította meg az elődöntőben. Vörös salakon azonban eddig kevésbé megy neki: Zidansek és Ana Bogdan megverésétől azért nem lesznek Kikinek álmatlan éjszakái, pláne, hogy mindkét győzelem három szettben történt és igencsak nyögvenyelősek voltak. Ráadásul míg a francia kevés hibával játszik Isztambulban, addig Martic előző meccsén ment a “ki tud többet rontani játék”. Martic végül 31 nyerővel és 51 hibával végzett, míg Bogdan 17-48-as arányával “győzedelmeskedett”, ha a különbséget nézzük.

Mladenovicnak itt komoly sansza lesz a győzelemre és a folyamatosan csökkenő oddsa “utolérheti” Marticét, mivel a realitás ez lenne.

Martic, Petra - Mladenovic, Kristina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp