Kudermetova igencsak rálépett a suhanó pályára, miután Sakkarit meglepetésre búcsúztatta, míg Timit másfél szettig lemosta a pályáról. A 22 éves játékos idén robbant be és Guadalajarából már van egy tornagyőzelme, míg Luganóból egy negyeddöntője vörös salakon. Ott a borítás specialist Polona Hercog ellen már kevés sansza volt, azonban előtte a szintén salakos Petterson és Teichmannt búcsúztatta nagy csatában. Isztambulban a selejtezőből indult és eddig szettveszteség nélkül abszolválta a négy meccsét. Csütörtökön Timi ellen már 6-0, 5-1-re is ment, amikor “elhitte”, hogy megnyerte a meccset. Eközben a magyar játékos felszabadultan kezdet ütni és jöttek a nyerői és egyre idegesebbé tette ellenfelét. Innen eljutottak a tie-breakig, ahol az orosz újra visszavette az irányítást és már nem is engedte el a meccset. Azért ez nagy mentális erőről tesz tanúbizonyságot, olyanról ami Timinek, vagy a most következő Gasparyannak nincs meg.

Gasparyan egy kicsit kakukktojásnak számít a legjobb nyolc között, mivel ha valahol, akkor salakon teljesen elveszetten mozog. Azonban volt egy aranyos sorsolása, így a nem éppen formában játszó Johanna Larsson, Buzarnescu párost búcsúztatta maratoni csatában. Ezzel életében először (24 éves) jutott be salakos WTA torna harmadik körébe. Köztudott róla amúgy, hogy nem a legfizikálisabb játékos és gyakran probléma van az állóképességével. Itt az első körben az idei év második leghosszabb meccsét játszotta (3 óra felett), míg a második körben rátett még két órát. Annyi szerencséje volt, hogy a meccsei között mindig volt egy-egy pihenőnap. Egy idő után viszont ki fog nála jönni ez a fáradtság és ez megkönnyítheti a formában lévő Kudermetova dolgát.

Mind az erőnlét, a forma és a borítás is a fiatalabb orosz mellett szól, így vétek lenne elmenni emellett az odds mellett. További érdekesség, hogy Gasparyan a Buzarnescu elleni meccsén három szett alatt nem ütött annyi nyerőt (13), mind Kudermetova Timinek egy viszonylag gyors meccsen (23).

Kudermetova, Veronika - Gasparyan, M: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp