Első kör lement és nincs megállás következik a második kör. Vannak olyan csapatok, akik simán jutottak tovább (nagy meglepetésre a Columbus vagy az Islanders) és rengeteg idejük volt pihenni. De vannak olyan csapatok, akik végig kiélezett mérkőzést játszottak és elhúzták 7 mérkőzésik a párharcot (Boston, Carolina vagy San José). Ezért is lehet érdekes találkozó az Islanders - Hurricanes összecsapás. Továbbá az első kör választ adott arra a kérdésre, hogy kanadai csapat kezébe kerül-e a Stanley kapu. 3 csapat indult, de egyiküknek sem sikerült a továbblépés.

A hazai csapat Islanders a Penguins gárdáját söpörte le 4-0-val, nagyon simán. Talán az első mérkőzésen lehetett némi esélye a győzelemre Crosbyéknak. Nagyon jól működött a szigetlakók gépezete, mind elől, mind hátul. A párharc legjobbja Eberle, aki szenzációs formában játszik és mindegyik mérkőzésen betalált a pingvinek hálójába, ha győzni szeretne a Carolina őt ki kell kapcsolniuk. De akkor előléphet a sorból Bailey, Nelson páros, valamint Mathew Barzal. A védelem is kiváló hazai oldalon, az alapszakasz során a legkevesebbet kapták, de ez a kapusnak Lehnernek is nagy elismerés (egyébként jelölték a legjobb kapus egyéni díjra).

A carolina csapatról már régebben írtam, és nem gondoltam volna, hogy a Capitalst kiütik, de megtörtént. Brind’Amour jó munkát végez, hiszen 9 év után ismét play off-ba a csapat és a regnáló bajnokot sikerült legyőzni. Továbbá jól összerakta a csapat védelmét, roppant erősek és fizikálisak és a csapat házi kanadai táblázatát is két bekk vezeti. Csatár sor is rendben Staal, Aho, Teravainen gyűjtögeti a pontokat. Maximum Nino Niederreiter-nél lehet egy kis hiányérzet, neki még nem igazán megy, de bármikor átbillenhet. A kapus poszt érdekes szituáció, hiszen Mrazek képes bravúrra, csak ezt a formát nem konzisztensen nyújtja.

A két csapat eddig még nem találkozott a rájátszásban ez lesz ez első ütközetük. Előjáróban az Islanders az esélyes, de a Carolina képes a bravúrra és eddig is volt számtalan meglepetés. Az első meccs mindig fontos és az Islanders a pihentebb csapat és a győzelmüket várom. Mind támadó, mind védő oldalon közel egyforma a csapat, a kapus poszton a konzisztens teljesítmény lehet a perdöntő, itt Lehner jobb. Ha az Islanders szerzi az első gólt, akkor saját jól bevált taktikájával megfoghatja a Hurricanes csapatát. Barry Trotz biztos kielemezte volt csapata mérkőzését figyelve a carolinai gárdát és lesz ellenszere, hogy ne járjon úgy, mint a Washington.

New York Islanders - Carolina Hurricanes: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp