A bajnokság végkimenetelét befolyásoló téttel bír a török labdarúgó bajnokság 30. fordulójának egyik zárómérkőzése Konya városában, ahol a helyi középmezőnyös Konyaspor látja vendégül a jelenlegi második Galatasaray csapatát. A vendégcsapat egy győzelemmel több mint húsz hét után visszaveheti az első helyet a tabellán a hullámvölgybe került Basaksehir csapatától és listavezetőként fogadhatja a bajnoki döntőnek is beillő mérkőzésen hétvégén a Besiktas csapatát.

A hazaiak nagyon jól kezdték a bajnokságot. Végig stabilan a középmezőny elején tartózkodtak, sőt a 19. fordulóra még az Európa Liga indulást jelentő 4. helyre is felkapaszkodtak. Ekkor azonban megtört a lendületük, mert az azóta lejátszott tíz fordulóban nem sikerült győztesen elhagyniuk a pályát. Aykut Kocaman edző fiainak visszaesése azért is meglepő, mert különösebben semmilyen külső körülménnyel nem lehet megmagyarázni.

Nem is magyarázkodni érkeznek Konya-ba Fatih Terim játékosai, hanem győzni. Ami pár héttel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, az mára valósággá válhat és újra bajnoki címet ünnepelhetnek a Galatánál. Ahhoz viszont a hátralévő mérkőzéseken nem hibázhatnak. Vendégként nem éppen a legfényesebb a mérlegük, mert sok pontot elhullajtottak már a szezon során, de bajnokin az idén még nem szenvedtek vereséget. A góllövőlistát vezető szenegáli Mbaye Diagne és az eddig 12 gólnál járó nigériai Henry Onyekuru újra jó formában van. Ketten együtt már negyvenszer mattolták az ellenfél védelmét és könyörületre mostani ellenfelük sem számíthat.

Átérezve a lehetőség súlyát magabiztos, több gólos vendéggyőzelemre számíthatunk és hétvégén jöhet a Besiktas elleni rangadó.

Konyaspor - Galatasaray A.Ş.: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp