A Raptors a pályaelőny megtartásáért lép ma este parkettre!

Az első igazán komoly derbi keleten a Toronto - Philadelphia párharc, melynek első meccsén minden a hazaiak kedve szerint alakult. 108 - 95-ös győzelmük során minden negyedet megnyert a Raptors. A meccs embere a 45 pontig jutó Leonard volt, akit egy másik torontoi, Siakam követett 29 ponttal. A legeredményesebb sixers játékos a 17 ponttal záró JJ Reddick volt. Statisztikai érdekesség, hogy a Phillynek az sem segített, hogy a hárompontos mutatójuk is jóval jobb volt, illetve lepattanózásban is jobbnak bizonyultak a hazaiaknál.

A négy nyert meccsig tartó párharc második felvonásán kötelező házifeladat a Raptorsnak a pályaelőny megtartása. Ők tavaly főcsoport győztesként indultak neki a PlayOff-nak, de sajnos a második körben a Cavs csúnyán, 4-0-ra kisöpörte őket. Talán elkerülve a tavaly balszerencsét hozó főcsoport győzelmet, idén másodikként zárva megpróbálják túlélni ezt a kört... Ehhez minden adott, Anunoby-n kívül senki nem hiányzik a keretből, amely még erősödött is a tavalyi szezonhoz képest. Új trénerrel Leonard, Green és Gasol repíti idén a dínókat, nem is akárhogyan.

Rossz hír a Philadelphia háza tájáról, hogy Scott és Embiid szereplése is erősen kérdőjeles, ha esetleg mindketten harcképtelenek lennének, az már több lenne, mint rossz ómen... Én igazából egyetértek azzal, amit sokan vallanak, a 76ers sikere egyedül Embiid-en múlik. Márpedig ha az ő játéka kérdéses és nem játszik, nálam méginkább erősödik a hazai kimenetel értéke... De ha játszik is esetleg, de nem 100%-os, az sem biztos, hogy baj a Raptors szemszögéből...

Szerintem megtartja pályaelőnyét a Toronto a második meccsen.

Tipp: Toronto

Odds: 1.37

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp