Bordeaux-ban meglepően komoly mezőny jött össze, challenger versenyen ritkán vannak olyan nevek egyszerre mint Mannarino, a januárban még Australian Open-elődöntős Pouille, a kissé szétcsúszott Troicki vagy a nem is olyan rég első számú gall, Tsonga. Utóbbi kettő ráadásul már a második fordulóban kénytelen összecsapni, a mai nap főmérkőzésén.

Viktor továbbra sem találja a teniszét, eltiltása és sérülései után nem tudott visszatérni a top ötvenbe, az ő mentalitásával 33 évesen már aligha fog. Melbourne-ben még elég jól ment, de azon kivül csak két ATP tornán vett részt idén, mindkétszer rögtön vereséget szenvedett. Nem mintha a csellókon menetelne, legjobb eredménye hogy megverte a világranglista-168. Daniel Brandst. A salak egyébként sem a kedvenc borítása, de Franciaország sem jó ómen neki, legutóbb mikor erre járt, egy szinte ismeretlen fiatal, Rinderknech verte 6-4, 6-2-re a Mouratoglou Openen. Az első itteni meccsén szerencséje volt a kevésbé lelkes, visszavonulóban lévő és a borításon szédülő Mahut-vel, a második körben viszont belehúzott.

Mert Tsonga nincs rossz formában, térdsérüléséből visszatérve hamar elkapta a ritmust, tornát is nyert. Mivel a ranglistán visszcsúszott a sok kihagyás miatt, és már utazni sem szeret annyit (legalábbis repülni, amolyan Bergkamp-szindróma), érthető a lépés hogy hazai pályán egy kisebb tornán szedje meg magát pontokkal, a motivációjával tehát nem lehet probléma (mint ahogy francia tornákon nem is szokott lenni). Az utolsó meccsét feladta (Monte-Carlóban)a háta miatt, de akkor egy marokkói elődöntőből érkezett, most viszont volt ideje kipihenni. H2h-ban 4-2 -re vezet, salakon még szettet sem vesztett Troicki ellen, most sokkal jobb formában van, hazai pályán, sima győzelmét várom.

Troicki, Viktor - Tsonga, Jo-Wilfried: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp