Nem várt csapatok játszanak a döntőért, szóval itt már aligha okoznak újabb meglepetést. Szerintem az Ajax győzelme sem lenne az.

Még a Real elleni első meccs előtt írtam hogy remek csapat az Ajax, de azért kevesek a BL-be. LOL :):) Lejátszották a címvédőt és a BL-menő CR-rel az aranyra hajtó Juventust is. Ten Hag nem enged a stílusból, legyen az a Real vagy egy holland kiesőlejölt, a saját játékukat játsszák, amolyan modern totális futballt kemény presszinggel fűszerezve, és ez láthatóan nem tetszett egyik gigásznak sem. Sokan úgy gondolják hogy esélytelenként könnyebben hozták az örömfocit, és amikor nagy a tét, majd megremegnek a fiatalok, de ezt én nem így gondolom. Azért zöldfülűek nincsenek a keretben, szinte mindenkinek van nemzetközi tapasztalata (vb-ről is), már az EL-döntős menetelés során is láthattuk őket, évek óta együtt játszik a mag, plusz ott vannak a rutinrókák is. De jó példa a 19 éves De Ligt, aki csapatkapitány, és már két éve válogatott, ő például aligha fossa össze a gatyát, mert egy BL-elődöntőn kell pályára lépni. Másrészről az igazi kulcsa ennek a csapatnak az a vezetőség (a keretből jó ha 1-2 spíler lesz igazi világklasszis), Overmarsék leveszik a terhet a játékosokról, Ten Hag pedig egy remek stratéga és nagyon jól felkészíti a srácokat.

Oké, mondhatják sokan hogy de a Real és a Juve gyenge formában volt, idén egyik klubnál sem létezik olyan hogy támadófoci, nem volt tesztelve az Ajax védelem. Azonban a Spurs sincs topon, a fél csapat végig tolta a vb-t, folyamatos a sérüléshullám a csapatnál és amikor nem igazol egy együttes, akkor úgy jár hogy elfogy a szufla. Mint a Tottenhamnél, ebben a naptári évben jó ha 5 meccsen játszottak igazán jól, többnyire a brusztolás megy, aztán Son megoldja vagy jön a mák, a nagy bravúr óta (amikor a City agyonverte őket, de továbbmentek) még gyengébbek. Kane nincs, ami nem is lenne gond, mert hamis kilencesként a legjobb Son, de most a bombaformában lévő koreai sem lesz eltiltás miatt. Llorente, vagy Lucas előretolva, kevés. De Winks sem játszhat, és Vertonghen is kérdéses (bár edzett tegnap), tehát a csapat védekezése sem lesz az igazi. Tegyük hozzá hogy Ten Hag sokat tanult Guardiolától, nagyjából azt is játszatja, és láttuk hogy a City-nek mennyi ziccere volt amikor akart is valamit a meccstől, nem lepődnék meg ha Tadicék is összehoznának ma egy négyest ugyanazzal a stílussal. Pep csúnyán ráült az eredményre az odavágón, ezt a hibát biztos nem követik el a hollandok. Nem azt mondom hogy nekimennek a Spursnek az új kabala stadionjában, de itt lenne jobb esélyük, amikor nincs Son, és ne feledjük, idegenben verték a Realt és a Juvét is. Nem érzem hogy nyerni tudna a Tottenham.

Tottenham - Ajax: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp