A francia Sebastien Haller, az eltiltott horvát Ante Rebic, az amerikai Timothy Chandler, az izraeli Taleb Tawatha, Marc Stendera és Marco Russ, illetve Callum Hudson-Odoi és a német válogatott Antonio Rüdiger fognak hiányozni a csapatokból. Ám annak ellenére, hogy Haller és Rebic személyében két gólerős támadó is ki fog maradni a házigazda együttesből, én arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez majd gólt. Főleg abban bízom, hogy a házigazda frankfurtiak a szerb "gólzsák" Luka Jovic révén vagy valaki más segítségével megoldják majd a feladatot, míg a vendég londoniaknak majd sikerülni fog valahogyan. Ha máshogyan nem, akkor úgy, hogy a kiváló formában levő belga Eden Hazard "villan" egyet. Vagy esetleg úgy, hogy az a világbajnok francia langaléta, Olivier Giroud közvetlenül a gólvonal előtt belebotlik majd a labdába. Vagy felugrik a magasba és bólint egy pontosat.

A hazaiaknál még az is van, hogy a szerb Mijat Gacinovic kisebb sérülés miatt kihagyhatja majd ezt az Európa Liga-mérkőzést, ám én azt gondolom, hogy ez a dolog csakis amolyan elterelő jellegű akármi lehet, s Gacinovic játszani fog majd a londoniak ellen. Azt már eléggé valószínűnek tartom, hogy Haller távollétében a portugál Goncalo Paciencia is az Eintracht kezdőjátékosa lesz. Azt pedig mindenképpen jó dolognak tartom, hogy a hazaiak védelmébe visszatérhet az eltiltott francia "favágó", Evan Ndicka. Ugyan ez a fogadásom szempontjából nem annyira jó dolog, hiszen vele stabilabb a hazaiak védelme, ám nem hiszem, hogy ő lehet majd az, aki megállítja Hazardot. Bár, ki tudja... Azért, persze, remélem, hogy nem Ndicka lesz a meccs hőse.

A vendégektől hiányozni fog a cseréből kezdőjátékossá előlépett Rüdiger, akinek a helyén várhatóan a dán Andreas Christensen fog szerepelni. Mivel elöl Hudson-Odoi sérülés miatt nem játszhat és a brazil Willian sem teljesen egészséges, várható, hogy a spanyol Pedro kap játéklehetőséget. Ő amúgy is általában gólokkal szokta meghálálni azt, hogy nem felejtik el teljesen és néha pályára küldik játszani. Remélhetőleg ezúttal sem fog túl sokat hibázni, amikor ziccerben lesz.

A frankfurtiaknál viszonylag egyértelemű, hogy hazai pályán mindenképpen gólt vagy gólokat muszáj szerezniük ahhoz, hogy EL-döntőbe juthassannak. A vendégeknél talán az is számíthat, hogy hazájuk bajnokságában számukra még nem nevezhető biztosnak a BL-szereplés, így tehát - elvileg - "hajtaniuk" kellene az angoloknál nem olyan fontosnak tartott EL-ben, hiszen már az elődöntőben vannak, s az itteni végső győzelmet BL-szerepléssel jutalmazzák majd.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Eintracht Frankfurt - Chelsea: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp