Azt lehet mondani, hogy kimaradók terén nincsen semmi újdonság a hazaiaknál, hiszen Callum Hudson-Odoi, a német Antonio Rüdiger és a walesi Ethan Ampadu már egyetlen meccsen sem lépnek pályára ebben a szezonban. A vendég watfordiaknál Tom Cleverley szerepeltetése egyelőre még kétséges, de az viszont eléggé tutinak tűnik, hogy sem az osztrák Sebastian Prödl, sem pedig a portugál Domingos Quina nem fognak játszani a londoniak elleni mérkőzésen. Bár lehet mondani azt is, hogy egyikőjük hiányzása sem okozhat problémákat a Watfordnál. Tudnak azok eredményesek lenni az előbbiekben említett focisták nélkül is.

Tudatában vagyok én annak, hogy az angol élvonalbeli bajnokságnál, mintha az 1-2. helyezett csapatokon kívül senki sem akarna szerepelni a Bajnokok Ligája következő szezonjában, s bár egy ideje négy csapat "küzd" a még kiadó két BL-helyért, futószalagon érkeznek a meglepőnek nevezhető eredmények. A legfrissebb példa az, hogy a 3. helyezett Tottenham Hotspur immár zsinórban a második vereségét szenvedte el szombaton, s ezzel az újabb buktával némileg veszélybe került a Top 4-ben való helye és a BL-szereplése. Ám a szintén londoni Chelsea ezen másik londoni riválisának (Tottenham) bukása után az is nyilvánvalóvá vált, hogy amennyiben hazai győzelemmel fog zárulni a Chelsea - Watford találkozó, akkor az olasz Maurizio Sarri menedzser labdarúgói BL-résztvevők lesznek a következő idényben.

Szerintem simán van esély erre a hazai győzelemre, mert bár ugyan az EL-szereplés miatt némileg fáradtak lehetnek a Chelsea játékosai, azért nálam sokkal többet jelent az, hogy nemsokára az angol kupadöntőben fognak játszani a Watford focistái. És mivel a Watford nagyon ritkán jár ennyire "magas" szinten, bizony előfordulhat az is, hogy az FA Kupa döntőjének közelsége miatt a megszokottnál kevésbé lesznek "harapósak" a watfordi játékosok. Leginkább azért lehet ez így, mert várhatóan egyikőjük sem fogja megkockáztatni azt, hogy egy sérülés miatt ne szerepelhessen az FA Kupa döntőjében.

Nem várok én nagy iramot és élvezetes meccset ezen Chelsea-Watfordon, hiszen az egyik csapat játékosai tényleg fáradtak lehetnek valamennyire, míg a másik csapat játékosai valószínűleg kímélni fogják magukat és nem fognak úgy játszani, mint ahogyan tudnak, hanem mindössze csak annyit várok ettől a meccstől, hogy legalább 1 góllal nyerjen a hazai csapat.

Chelsea - Watford: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp