Ugyan tényleg nehéz helyzetben van a 17. helyen levő és a kiesés elöl menekülni próbáló vendégcsapat, s annak is tudatában vagyok, hogy kabaréba illik mindaz, amit művel a két BL-indulási helyezésért "küzdő" négy élcsapat, ám úgy vagyok ezzel az egész hóbelevanccal, hogy ezúttal a hazai pályán szereplő élcsapatnak szavazok bizalmat. Vagyis: arra tippelek, hogy győzni fog az otthon játszó Arsenal.

Tudom én nagyon jól, hogy az Arsenalnál adott esetben majd hiábavalónak bizonyulhat az angol bajnokság végén ez az újabb hazai győzelem, ám azt is tudom, hogy ha a londoni csapat nem nyer most a Brighton ellen, akkor szinte biztosan nem fogja a legjobb 4 között zárni az élvonalbeli küzdelmeket. Persze, tisztában vagyok én azzal is, hogy még most sincs a Top 4-ben a 66 ponttal 5. helyezett Arsenal, ám abban is teljesen biztos vagyok, hogy mindenképpen győznie muszáj, ha még akar reménykedni.

Ha nem akar reménykedni, akkor bukhat otthon 1-3 pontot, mert hiszen azért még továbbra is ott van neki lehetőségként, hogy megnyerje az Európa Ligát és annak a győzelemnek köszönhetően legyen ősztől Bajnokok Ligája-szereplő. Így is lehet és adott esetben akár ez is megoldás lehet a BL-indulásra, ám én úgy vagyok ezzel, hogy nem életbiztosítás kizárólag csak az EL-serleg megnyerésében bízni, miközben itt van lehetőségként a Brighton elleni hazai győzelem megszerzése.

Mindkét oldalon bőven lesznek hiányzók: Aaron Ramsey, Danny Welbeck, Hector Bellerin, Ainsley Maitland-Niles és Rob Holding a hazaiaktól, míg a holland Davy Pröpper a vendégcsapatból. Mint látható, főleg a hazaiaknál lesznek kimaradók. Sőt, a londoniaknál még az is előfordulhat, hogy a csapatkapitány Laurent Koscielny nem fog játszani, hanem jól megérdemelt pihenését tölti majd, s az szinte biztosra vehető, hogy a kölcsönbe érkezett Denis Suarez szokás szerint egyetlen percet sem fog játszani. Ezért - szerintem - nem kell majd csodálkozni azon, ha olyan játékosok tűnnek fel a pályán vagy az Arsenal keretében, mint a svájci Stephan Lichtsteiner vagy éppen az angol Carl Jenkinson.

Várható, hogy a kiesés elöl menekülő vendégcsapat meg fogja nehezíteni a hazaiak életét, ám még így is azon a véleményen vagyok, hogy ennek a meccsnek csakis és kizárólag hazai győzelemmel kell végződnie.

Arsenal - Brighton & Hove Albion: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp