Néhány egyéb másik olasz csapathoz hasonlóan a házigazda AC Milan terveiben is előkelő helyen szerepel(t) a Bajnokok Ligájában való részvétel. Sokáig úgy tűnt, hogy jobbára rendben mennek a dolgok és végül sikerül majd a milánóiaknak a Top 4 utolsó helyén zárni, s az a 4. helyezés BL-indulást jelenthet Gennaro Gattuso edző együttesének. Ám egyelőre mégis kénytelen vagyok azt konstatálni, hogy jelenleg bizony jogos az a feltételes mód és tényleg csak "úgy tűnt, hogy jobbára rendben mennek a dolgok". Ugyanis pillanatnyilag már csak 7. helyezett az 56 pontos AC Milan, s nemhogy a BL-ben való szereplési lehetőség "szállt el" átmenetileg, de még Európa Ligás vagy akár EL-selejtezős helyen sincsen már a milánói csapat. Mindössze annyi szükségeltetett ehhez, hogy az olasz élvonalbeli bajnokság utóbbi 7 fordulójában csakis egyszer bírjon győzni az AC Milan, s a többi meccseken 2 döntetlent és 4 vereséget gyűjtsön be, és máris úgy tántorgott lefelé a tabellán, mint ahogyan részeg ember tántorog hazafelé a kocsmából.

Mivel már csak négy találkozója van hátra ebből a bajnoki szezonból, az AC Milan - elvileg - nem engedhet meg magának több lazsálást. Persze, csakis akkor, ha még továbbra is a BL-ben való részvétel a célja. És, ismétlem megint, egyelőre csakis a meccs előtti “elvileggel” van ez így. Ám, persze, nemsokára majd azt is tudni lehet, hogy mi a helyzet a gyakorlatban. Az viszont mindenképpen az AC Milan szerencséjét jelentheti, hogy a Lazio - Atalanta meccsen két rivális éppen egymás ellen játszik ebben a fordulóban. Sőt, éppen az a 4. helyen levő Atalanta szerepel majd idegenben, amelyiknek vereséget kellene szenvednie ahhoz, hogy az AC Milan az esetleges hazai győzelme révén ismét holtversenyben lehessen vele és továbbra is reménykedhessen a BL-indulást jelentő 4. helyezés megszerzésében.

Ezzel már meg is van az ok, hogy miért tippelek a hazaiak győzelmére. Az ugyanis eléggé egyértelmű, hogy az AC Milan csakis és kizárólag az újabb hazai győzelem révén reménykedhet továbbra is a BL-szereplésben. Ismétlem: a Bologna elleni találkozón csakis és kizárólag a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény az AC Milan számára. Ha nem nyer a milánói gárda, akkor alighanem ennek a szezonnak a végén is búcsút inthet a Bajnokok Ligájának.

Alessio Romagnoli, Giacomo Bonaventura, Andrea Conti és Davide Calabria, illetve Roberto Soriano, Ibrahima Mbaye és Federico Mattiello fognak hiányozni a csapatokból. Hazai oldalon bőven van motiváció, s már annyira a bajnokság vége felé járunk, hogy nem látom értelmét ezen túlmenően is indokolni az AC Milan hazai győzelmére adott tippemet. Mivel jelenleg nincsen jónak nevezhető formában a hazai csapat, viszont muszáj győznie, csak annyit várok és remélek, hogy a Bologna ellen kínkeservesen és nyögvenyelősen 1 góllal jobbnak bizonyuljon az AC Milan.

Tipp: győz az AC Milan.

AC Milan - Bologna: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp