Bár az irodák szerint ez a párharc nem dőlt még el, én biztos vagyok abban hogy Barcelona-Ajax döntőt rendeznek.

Az amszterdami együttes tovább menetel, a bajnokságban és a BL-ben egyaránt. A Real Madrid és a Juventus kiverése után féltették a fiatal brigádot, hogy rosszul fognak reagálni esélyesként, de ez igazán nem történt meg, éretten tolták. A tőlük megszokott látványos játék főként a második félidőben elmaradt, az angolok fizikálisabb focija sem ízlett nekik, de azért a Spurs vadiúj kabalastadionjában is nyerni tudtak (és a kevés jó kontrából majdnem bevitték a kegyelemdöfést is). Továbbra sem féltem őket, van elég rutinos játékos a keretben, Ten Hag jó tanár, és a szakmai stábban is hemzsegnek a holland labdarúgás zsenijei.

A Tottenham két dologba kapaszkodhat. Az egyik Son visszatérése, aki Kane hiányában mindig megmutatja milyen jó játékos és vezér, a másik hogy a test-test elleni párharcokat erőltetve legalább az Ajax játékát tördelni tudták. Utóbbi viszont visszaüthet, a szűk keret és a sok sérülés miatt ezek a játékosok fizikálisan és mentálisan is teljesen lefőttek, rendre lekésnek, feszültebbek, ami eredményekben (utóbbi hat meccsből ötször kikaptak) és lapokban is megmutatkozik. Szombati meccsük remek példa volt. A Bournemouth ellen domináltak, de kihagyták a legnagyobb helyzeteket is, a mindig nyugodt Sonnál el is gurult a gyógyszer, Foyt szintén érdekesen próbált szerelni térdmagasságban, és a két piros lap csak azért nem lett három, mert nincs VAR, Dier legalább kétszer úszta meg. Szinte alap kezdővel egy félidőt kettős emberhátrányban játszva nem javítottak szerdai esélyeiken sem, ráaásul gyilkos módon még a meccset is elvesztették az utolsó percben, így még a BL sincs bebiztosítva jővőre...

Egyszerűen nem látom magam előtt hogy nyerni tudna a Spurs. Az 1x a tuti (otthon nem nyert az Ajax a kieséses szakaszban), de egy nagyobb hendit simán be lehet vállalni kis téten, ha szorít az idő és nagyon menni kell Sonéknak, akkor még kiütés is lehet a kontrákból, ahogy a Real és a Juve játékosai is csak kapkodták a fejüket. A játék képe alapján lapokra is be lehet szállni, Brych spori rosszabb napján kiszórhat egy-két csalódott és kimerült angolt.

Ajax - Tottenham: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp