Ha van szorzó, amit nem lehet ott hagyni, akkor az kb ez, a madridi torna második körében először találkozik Monfils a hazánk fiával, Fucsóval.

Monfils szépen bekezdett ebben az évben, olyannyira, hogy ismét ő lett az első számú francia játékos a mezőnyben, visszatért a TOP 20-ba. Sok pontot nem kell védenie a tavalyi salak szezonról, szóval június közepére már a legjobb 10 ajtaján kopogtathat, ha minden jól megy és az egészsége is úgy akarja. Rotterdamban 500-as tornát nyert, Dubaiban és Sofiaban elődöntőzött, és Indian Wellsben is jó eséllyel pályázott egy jó helyezésre, a Thiem elleni negyeddöntőt azonban már offolta sérülése miatt, és most úgy tűnik, hogy 100%-on tért vissza. Trükkös játékos, variálja a játékot, hol elpötyög egy 30 ütéses labdamenetet, hol pedig a harmadik ütésre elereszt egy 150 km/h sebességű fonákot, a hálónál érinthetetlen, eléggé kiszámíthatatlan játékos. Sokat is rövidít, ami Marci ellen jó húzás lehet, ugyanis Fucsó elég hátul játszik, és nincs olyan indulósebessége, hogy egy jó rövidítést jól tudjon visszatenni.

Fucsovics egy korrekt játékos fogadási szempontból (is), az alatta lévőket jó százalékban elüti, viszont a "jobbak" ellen azért kijön a különbség. Idén, amikor nagymenők jöttek szembe, akkor jó eséllyel kettőben kapott ki, gondolok itt leginkább a Medvedev, Coric, Tsitsipas, Nishikori kvartettre, akik Monfóval vannak kb egy szinten. Gyakran vannak megingásai meccs közben, Goffint 4:0-ra engedte el az első szettben, fejben összességben amúgy egyben van, csak néha lekapcsolják a pilácsot, és azt a Monfils szintű teniszezők kíméletlenül kihasználják. A NextGen játékosokkal ellentétben ő inkább erőből játszik, nem a felszálló ágat erőlteti, ezért ha döntő szettre kerülne a sor, akkor a fittség is Monfils felé billentené a mérleg nyelvét.

Szerintem Monfo nagy falat lesz Marcinak, jó formában van a francia, és úgy gondolom, hogy az ő akarata fog érvényesülni, akkor meg sajna ez egy 2:0 lesz.

Fucsovics, Marton - Monfils, Gael: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp